HomeΚΡΗΤΗΒραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Στην τελετή ο δήμαρχος Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τους μαθητές που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής συνεχάρη ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης των Ολυμπιονικών μαθητών της Κρήτης που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο Δήμαρχος Χερσονήσου επεσήμανε : «Η προσπάθεια των παιδιών και η κατάκτηση καινούργιων πεδίων σε επίπεδο ψηφιακών ικανοτήτων μας γεμίζει περηφάνια και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από τη συμμετοχή σε δύσκολες και δημιουργικές προκλήσεις της εκπαιδευτικής ρομποτικής οι συμμετέχοντες μαθητές αναπτύσσουν δεξιότητες και στέλνουν μήνυμα προς όλους για τις δυνατότητες και τις προοπτικές συνδυασμού της επιστήμης, της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης».

vravefsi-mathiton-2

Μεταξύ των μαθητών που διακρίθηκαν στην 1η Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής είναι μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Μαλίων και τα “ρομποτάκια” από τον Φιλωνίδειο Πολιτιστικό Σύλλογο για τη συμμετοχή τους στις κατηγορίες “drones” και “exhibition” αντίστοιχα.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 παιδιά και νέοι από 31 χώρες με σκοπό την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και της ικανότητάς τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή σε δύσκολες και δημιουργικές προκλήσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου απένειμε τα βραβεία στους μαθητές σχολείων του Δήμου Χερσονήσου που διακρίθηκαν στην 1η Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής και αφού συνεχάρη τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς για την επιτυχημένη προσπάθεια και παρουσία δήλωσε : «Η επιτυχία των μαθητών τιμά το Δήμο Χερσονήσου και τα σχολεία μας, τιμά την εκπαιδευτική κοινότητα και μας κάνει όλους υπερήφανους. Από τη δική μας πλευρά, οφείλουμε να αγκαλιάσουμε αυτά τα project, να στηρίξουμε τους μαθητές αλλά και τις δομές εκπαίδευσης που προάγουν τις ψηφιακές δεξιότητες. Μέσα από τη δική τους σκληρή δουλειά και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της προσπάθειάς τους στο πεδίο της ρομποτικής, μας δίνουν το όραμα και την ελπίδα ότι οι ικανότητες στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες θέτουν τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση