HomeΕΚΛΟΓΕΣΑνδρουλάκης: Με στόχο το μεγαλύτερο ποσοστό μιλάει σήμερα στην ΚΕ

Ανδρουλάκης: Με στόχο το μεγαλύτερο ποσοστό μιλάει σήμερα στην ΚΕ

Τα μηνύματα σε Καστανίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, δίνει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα μιλήσει στην κοινή συνεδρίαση ΚΕ και ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Μηνύματα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ της 21ης Μαϊου αλλά και σε όσους ψήφιζαν παλαιότερα το κόμμα και απογοητευμένοι μετακινήθηκαν αλλού μετά το 2012, αναμένεται να στείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα.

Ταυτόχρονα θα διαμηνύσει και προς το εσωκομματικό ακροατήριο την πρόθεσή του να μην ανεχθεί παρεκκλίσεις από τον κρίσιμο αγώνα της δεύτερης κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλά στις 12 το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Συγγρού στους εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών και των τομέων του κόμματος.

Λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας Βουλής (στις 6 το απόγευμα) η οποία θα διαλυθεί την επομένη, για να προκηρυχθούν νέες εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης στοχεύει να είναι ενωτικός με ανοίγματα αλλά και υπερβατικός.

«Θα εξηγήσει τι σημαίνει σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία σήμερα, τι σημαίνει προοδευτική αντιπολίτευση και θ’ αφήσει πίσω του όλα τα άλλα» λένε συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να επισημάνει ότι είναι η ώρα να γίνει τώρα το αποφασιστικό βήμα για τη μεγάλη μάχη, για να καταστεί το ΠΑΣΟΚ η ισχυρή προοδευτική δύναμη στην Ελλάδα. Η ομιλία Ανδρουλάκη αναμένεται να έχει και συναισθηματικές πινελιές, υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που άντεξε στα δύσκολα, που έχει βάλει τη σφραγίδα της πίσω από κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση στον τόπο. Παράλληλα θα κάνει ανοίγματα σε όσους ψηφοφόρους από φόβο προς τον Τσίπρα ψήφισε ΝΔ και Κυριακή Μητσοτάκη, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για ενότητα.

Άλλωστε στην δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, έξω από την Χ. Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δώσει το στίγμα του: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και έτοιμο για την επόμενη μεγάλη μάχη, για την επόμενη μεγάλη νίκη». είχε πει προσθέτοντας πως «ξαναπιάνουμε το νήμα της Ιστορίας», δεσμευόμενος ότι «και στην επόμενη μάχη, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής».

Σε ένα ακροατήριο που έχει ανανέωση σε πολύ μεγάλο ποσοστό (πάνω από τους μισούς από τους 41 βουλευτές που εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ, μπαίνουν για πρώτη φορά στη Βουλή) ο κ. Ανδρουλάκης θα αναλύσει το πλαίσιο της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ για τις 26 Ιουνίου. Αναμένεται μεταξύ άλλων να τονίσει ότι στόχος είναι «να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, και του κέντρου και της κεντροαριστεράς, που λένε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με τη Νέα Δημοκρατία και δεν νιώθουν ασφάλεια με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε χρέος, μέσα από το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και το πολιτικό μας ήθος να έρθουν κοντά μας και να κάνουμε μία πραγματικά γενναία, νέα αρχή».

Κάνοντας μνεία στην αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 21ης Μαΐου κατά 220.000 ψήφους και ποσοστό 50% (8,1% και 457.623 ψήφους είχε στις εκλογές του 2019, έναντι 11,46% και 676.166 ψήφους σήμερα) αναμένεται να τονίσει ότι επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή του ότι το κόμμα θα είναι στην όχθη των νικητών.

Ταυτόχρονα, θα τονίσει ότι ο στόχος ισχυρού διψήφιου ποσοστού που είχε θέσει προεκλογικά και επετεύχθη, δεν ήταν αριθμητικός αλλά αμιγώς πολιτικός. Και πως οι 220.000 ψηφοφόροι που ήρθαν στο ΠΑΣΟΚ έβαλαν την σφραγίδα τους στην πολιτική αυτονομία του Κινήματος.

Ο Ν. Ανδρουλάκης αναμένεται να υπερτονίσει τον προγραμματικό λόγο του ΠΑΣΟΚ τον οποίο θα αντιπαραβάλει με εκείνον της ΝΔ ώστε «να καταστήσει σαφές ότι εμείς είμαστε ο πραγματικός αντίπαλος του Κυριακου Μητσοτάκη και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ» όπως λένε στη Χ. Τρικούπη.

«Δεν θα αναλωνόμαστε σε κοκορομαχίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα απαντάμε όταν μας προκαλούν» προσθέτουν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τονίσει ακόμη τα διακυβεύματα τις επόμενης κάλπης περιγράφοντας το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται, προτάσσοντας όχι τόσο την προσέγγιση κινδύνου με αυτοδυναμία ΝΔ, όσο τον κίνδυνο αυτή η ισχυρή αυτοδυναμία να διολισθήσει σε καθεστωτικής λογικής άσκηση εξουσίας.

Το θέμα με Καστανίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος ο κ. Ανδρουλάκης δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια στο θέμα Καστανίδη.

Η Χ. Τρικούπη απάντησε με διαρροές στην δήλωση του κ. Καστανίδη ο οποίος χωλωμένος από το γεγονός ότι ο Ν. Ανδρουλάκης προτίμησε να επιλέξει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης αφήνοντας τον ίδιο εκτός Βουλής (στην παρούσα φάση) μίλησε για προσωπική προσβολή και πως ενημερώθηκε λίγο πριν εκδώσει την σχετική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ.

Στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι προσωπικό κατά του κ. Καστανίδη, σημειώνοντας ότι η απόφαση «είναι συμβολισμού» και στοχεύει αποκλειστικά σε καλύτερες επιδόσεις στην Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη.

Οι ίδιες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι κανείς δεν θα είναι βουλευτής από την προσεχή Δευτέρα, οπότε θα διαλυθεί εκ νέου η Βουλή, και πως η απόφαση Ανδρουλάκη «δεν είναι τροχιοδεικτική για το μέλλον, καθώς δεν είναι καν σίγουρο αν θα επιλέξει την ίδια έδρα».

Να σημειωθεί ότι στο «στρατηγείο» του ΠΑΣΟΚ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Κεντρική Μακεδονία και ήδη έχουν δοθεί κατευθύνσεις ώστε την καμπάνια να αναλάβει ο Στέφανος Παραστρατίδης, που… αρίστευσε στο Κιλκίς, παίρνοντας 4.900 σταυρούς. Οι πηγές της Τρικούπη υπογραμμίζουν ότι η κίνηση με την Α’ Θεσσαλονίκης εντάσσεται σε αυτόν τον ευρύτερο σχεδιασμό που αποσκοπεί στην ενίσχυση του κόμματος στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Είναι ενδεικτικό ότι το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης σημείωσε μία από τις χειρότερες επιδόσεις του, καθώς κατετάγη στην τέταρτη θέση πίσω από την Ελληνική Λύση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,94% και μόλις 1.663 ψήφους πάνω από το ΚΚΕ…

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση