HomeHL-GreeceΠανεπιστημιούπολη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις παλιές εστίες – Εξαρθρώθηκε συμμορία ανήλικων διακινητών ναρκωτικών

Πανεπιστημιούπολη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις παλιές εστίες – Εξαρθρώθηκε συμμορία ανήλικων διακινητών ναρκωτικών

Η δράση τους ομοιάζει με αυτή της μαφίας της Πανεπιστημιούπολης και του μεγάλου αφεντικό «Έσκο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια συμμορία 16χρονων μαθητών, με έδρα δωμάτια φοιτητικών εστιών στου Ζωγράφου που «άρπαζαν» με τη βία σπάζοντας τα λουκέτα, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Οι ανήλικοι, στα πρότυπα της μαφίας της πανεπιστημιούπολης και του μεγάλου αφεντικού «Έσκο», έσπρωχναν διαδικτυακά κοκαΐνη σε όλη την Ελλάδα και έκλεβαν καταστήματα στην περιοχή των Αθηνών. Οι άγουροι drug dealers, όπως αποκαλύπτεται από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, έπεσαν στα δίχτυα της ειδικής ομάδας της Υποδιευθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, μετά απο επιστημονική δουλειά που έκαναν οι αξιωματικοί και ηλεκτρονική ταυτοποίηση.

Εισβολή στην εστία – «Εσπαγαν με σφυρί τα λουκέτα»

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση των ανήλικων παραβατών σημειώθηκε όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία, πριν από μερικές ημέρες:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, περιήλθαν πληροφορίες στην υπηρεσία μας για δομημένη ομάδα, αποτελούμενη από ανήλικα άτομα που τυγχάνουν μαθητές σε ΕΠΑΛ στην περιοχή του Ζωγράφου και δραστηριοποιούνται στην διάπραξη κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανής.

Οι πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι τα ανωτέρω άτομα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της εγκληματικής δραστηριότητας, δωμάτια του κτιρίου των παλαιών φοιτητικών εστιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, κινούνταν με κλεμμένο δίκυκλο όχημα το ‘πε το οποίο σταθμεύουν αποκλειστικά εντός της πανεπιστημιούπολης.

(Στις επόμενες γραμμές αναφέρονται τα ονόματα των πέντε συλληφθέντων). Πληροφορίες ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό τα δωμάτια 608, 665, 666 στον 6ο όροφο και 1003 στον 10ο όροφο» αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Στη συνέχεια αναφέρεται πως υπάλληλος στις φοιτητικές εστίες δήλωσε τους αστυνομικούς ότι: « Βραδινές ώρες της 17 – 18 Μαΐου 2023 πέντε με έξι άτομα νεαρής ηλικίας, παραβίασαν την πόρτα του θυρωρείου των φοιτητικών εστιών και παρά τις προτροπές του φύλακα εισήλθαν στο χώρο των εστιών κρατώντας σφυρί και λοστό στα χέρια.

Έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και προκάλεσαν φθορές στο χώρο. Επιπλέον κατά τη διαφυγή τους άφησαν ένα σφυρί με το οποίο έσπασαν τις κλειδαριές από τις πόρτες. Το λουκέτο και το σφυρί παραδόθηκαν και κατασχέθηκαν. Λίγες ημέρες πριν είχαν εισέλθει με τον ίδιο τρόπο και αφού παραβίασαν το λουκέτο της πόρτας που οδηγεί από τον έβδομο στον όγδοο όροφο στη συνέχεια τοποθετησαν δικό τους λουκέτο. Επιπλέον για χρονικό διάστημα δύο με τρεις εβδομάδες είχαν καταλάβει τα δωμάτια 665 και 666 που βρίσκονται στον έκτο όροφο του κτηρίου των φοιτητικών εστιών ενώ έπειτα από λίγο κατέλαβαν και έτερα δωμάτια σε υψηλότερους ορόφους».

Στη συνέχεια, στο διαβιβαστικό της αστυνομίας αναφέρονται τα χτυπήματα που είχαν κάνει οι αγουροι κλέφτες, σε διάφορες περιοχές Αθήνας.

narkwtika22 narkwtika19 narkwtika14 narkwtika11 narkwtika__18_ narkwtika-27 21a1

Έσπρωχναν μέσω social media την κόκα

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας υπάρχει ολόκληρη ενότητα που αφορά στην διακίνηση ναρκωτικών της άγουρης συμμορίας μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και social media. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που παρουσιάζει το protothema.gr οι αστυνομικοί βρήκαν πλούσιο υλικό όπου αποτυπώνει όλη τη δράση της ομάδας.

Φωτογραφίες με κοκαΐνη και κάνναβη σε τεράστιες ποσότητες διακινούνται μέσω συγκεκριμένων προφίλ, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και τις συνομιλίες μεταξύ διακινητών και πελατών, ενώ υπάρχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους χώρους των δωματίων που είχαν καταλάβει. Οι ανήλικοι drug dealers φιγουράρουν στα «στρατηγεία» τους, φορώντας full face κουκούλες και με τα ναρκωτικά απλωμένα στα τραπέζια.

narkwtika-26 narkwtika-23
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση