HomeHL-9Δικαίωση για την 48χρονη υπάλληλο της Καθαριότητας που παρασύρθηκε από απορριμματοφόρο

Δικαίωση για την 48χρονη υπάλληλο της Καθαριότητας που παρασύρθηκε από απορριμματοφόρο

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι-Δείτε τις ποινές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H υπόθεση του θανάτου της Δήμητρας Σκουρογιαννάκη, μητέρας 4 παιδιών που είχε χτυπηθεί, εν ώρα εργασίας, από απορριμματοφόρο τον Ιούνιο του 2016, εκδικάστηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Στο εδώλιο έκατσαν ο οδηγός του απορριμματοφόρου και ο προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και επέβαλε στον οδηγό ποινή φυλάκισης 4 χρόνια και έξι μήνες και στον προϊστάμενο ποινή φυλάκισης δύο χρόνια με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

«Σήμερα δικαιώθηκε η ψυχή σου από την Ελληνική Δικαιοσύνη»

Σε ανάρτησή της στο facebook η κόρη της άτυχης 48χρονης, Άννα Στουμπίδη ανήρτησε την είδηση της καταδίκης των υπευθύνων γράφοντας:

«Σήμερα μανούλα μας σίγουρα κάπως έτσι θα σαι…θα χορεύεις..  θα χαίρεσαι……σήμερα δικαιώθηκε η ψυχή σου από την Ελληνική Δικαιοσύνη που πραγματικά  στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ήταν η μόνη μας ελπίδα για τη δικαίωση σου αυτή…..Το δικαστήριο έκρινε πως είναι ΕΝΟΧΟΙ αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή σου!!!!

Μανούλα μας, δεν το βάλαμε κάτω ούτε μια στιγμή…  δεν αφήσαμε τις αναβολές, τις διακοπές,τη ματαιοδοξία και την απελπισία να μας κάνουν λεπτό να λυγίσουμε…..να πούμε πως κουραστήκαμε…..ο στόχος ήταν ένας! Να δικαστούν!

Στο πρόσωπο σου μάνα βλέπουμε και τους συναδέλφους σου στην καθαριότητα και φωνάξαμε στις δικαστικές αίθουσες για να μη θρηνήσουν κι άλλοι τους δικούς τους ανθρώπους….  στο πρόσωπο σου, υπερασπιστήκαμε με όση δύναμη έχουμε, τους ανθρώπους που πάντα μας έλεγες πως πάνε για το μεροκάματο με ψηλά το κεφάλι…….

Στο πλευρό μας πάντα η κ Αλεξάνδρα Σπανάκη και οι δικηγόροι στο γραφείο της , να έχουν γίνει πλέον κομμάτι της δικής μας οικογένειας μανούλα μας….Πόση αγάπη και πόση εκτίμηση ,να ξερες μαμά, τους έχουμε….Χίλια ευχαριστούμε……  

Μανούλα μας, σήμερα 26 Μαΐου,  3 ακριβώς μήνες πριν τα 7α συναπαντήματα σου η αλήθεια έλαμψε! Άργησε, μα δικαιώθηκες μανα!!!!Αυτό για μας είναι η κάθαρση!!!! Σ αγαπάμε πολύ και μας λείπεις ακόμη πιο πολύ!!!!!»

Το τροχαίο

Η 46χρονη Δήμητρα Σκουρογιαννάκη, είχε υπάρξει θύμα εργατικού δυστυχήματος στις 20 Ιουνίου 2016, όταν εν ώρα εργασίας, παρασύρθηκε από το απορριμματοφόρο του Δήμου Ηρακλείου, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων, στην περιοχή των Βουτών.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, είχε εισαχθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο με τραύματα στην κοιλιακή χώρα και το πόδι της. Μάλιστα είχε υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ λόγω της συνεχούς παραμονής της στην Εντατική είχε προσβληθεί και από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Για δύο μήνες, η 46χρονη Δήμητρα έδινε μάχη με το χρόνο. Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες και τη φροντίδα των γιατρών, ο οργανισμός της δεν άντεξε και κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση