HomePost ItΕκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στον Δήμο Πλατανιά

Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στον Δήμο Πλατανιά

Δείτε φωτογραφίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο της 82ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης, πραγματοποιεί εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

foto-lazopoulos-4 foto-lazopoulos-3

Συγκεκριμένα,  την Τρίτη 23 Μαΐου διοργάνωσε  μια λιτή τελετή μνήμης στον οικισμό Κουλουκουθιανά Βουκολιών, στο Μνημείο Λαζόπουλου, όπου τελέσθηκε δοξολογία και παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε “… τη σημασία των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης, και τη γνώση της τοπικής μας ιστορίας, κυρίως από τους νέους, ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου στην Ευρώπη βρίσκεται  πόλεμος σε εξέλιξη…” Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη- Κρασουδάκη ενώ ομιλία για τα γεγονότα στην περιοχή εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Αντώνης Γιακουμάκης. Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης, Χρήστος Αρχοντάκης, Χρυσούλα Μαραγκουδάκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βουκολιών κ. Χαράλαμπος Καλαϊτζάκης, ο γιος και μέλη της οικογένειας του λοχία Λαζόπουλου, αντιπροσωπεία της σχολικής κοινότητας Βουκολιών με τον Δ/ντη του Δημοτικού Σχολείου κ. Γιάννη Γιακουμάκη και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

foto-katafygio-platania-2

Την Τετάρτη 24 Μαΐου στον μνημειακό χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου της Κοινότητας Πλατανιά, δίπλα στο Γερμανικό Καταφύγιο, ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ενορία και τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Πλατανιά διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης, που περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, καταθέσεις στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων, ομιλία για τα γεγονότα από την κ. Έφη Μαλτέζου  και ριζίτικο τραγούδι από την «Πλατανιανή Παρέα». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε  ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος τόνισε “… τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και τη μετάδοση των μηνυμάτων της Μάχης της Κρήτης για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, τα οποία παραμένουν πάντα επίκαιρα….” Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη και ο υπεύθυνος για το Γερμανικό καταφύγιο κ. Κυριάκος Λουρανδάκης. Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Ασπασία Λουπάκη και Χρυσούλα Μαραγκουδάκη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά κ. Μαρινάκης Πέτρος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλατανιά κ.Γιώργος Κουκουτσάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Πλατανιά κ.Χαρισάκης Δημήτρης , αντιπροσωπεία μαθητών της σχολικής κοινότητας και κάτοικοι του Πλατανιά.

foto-evelpides-2 foto-evelpides-4 foto-evelpides-6 foto-evlpides-5

Σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου, σε συνεργασία με την 5η Μεραρχία Κρητών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο μνημείο Ευελπίδων, στο Κολυμπάρι, όπου μετά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του “…. αναφέρθηκε στην αυθόρμητη συμμετοχή των πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων στη Μάχη της Κρήτης κι ευχήθηκε, “ η Σχολή να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της , ως “ φυτώριο” νέων αξιωματικών, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι ότι θα υπερασπιστούν με την ίδια αυτοθυσία και τον ίδιο πατριωτισμό την πατρίδα μας, αν οι συνθήκες ποτέ το απαιτήσουν.”

Ομιλία για τα γεγονότα πραγματοποίησε ο Διοικητής της 5ης ΤΑΞ.ΠΖ «V Μεραρχίας Κρητών», Ταξίαρχος Μιχαήλ Πλουμής, όπου αναφέρθηκε αφενός στο ιστορικό που συνδέει τη Σχολή Ευελπίδων με τα γεγονότα και στη διαχρονική προσφορά τους στο Ελληνικό Έθνος. Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ Νικόλαος Καλογερής, ο Διοικητής της Π.Υ.Χανίων κ. Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρήστος Αρχοντάκης, κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης και η κα Ασπασία Λουπάκη, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της  Βρετανικής Πρεσβείας,  εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού, της 5ης Μεραρχίας, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Χανίων και αντιπροσωπείες απογόνων των Βετεράνων από τις Συμμαχικές χώρες .

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση