HomeHL-9Εκλογές 2023: Ο Κρητικός Ευάγγελος Τουρνάς υπηρεσιακός υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Εκλογές 2023: Ο Κρητικός Ευάγγελος Τουρνάς υπηρεσιακός υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Είναι εν αποστρατεία πτέραρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ευάγγελος Τουρνάς ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 25 Ιουνίου είναι είναι εν αποστρατεία πτέραρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος υπηρετούσε ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Επιπλέον, διατέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο Ευάγγελος Τουρνάς, γεννήθηκε το 1958 στα Χανιά της Κρήτης. Το 1976, εισήχθη στην Σχολή Ικάρων, την οποία αποφοίτησε το 1980, λαμβάνοντας το αξίωμα του Ανθυποσμηναγού.

Έχει αποφοιτήσει επίσης από:

– Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ),

– Σχολή Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α)

– Air Command and Staff College των ΗΠΑ.

Έχει συμπληρώσει πάνω από 4.000 ώρες πτήσης.

Επίσης, από το 2012 έως το 2013, διατέλεσε Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητής του CAOC 7, καθώς και ως Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) από το 2011 έως το 2012.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναλάβει την θέση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ορκίστηκε στο αξίωμα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2021.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση