HomeΚΡΗΤΗ«Ξύπνησαν» μνήμες από το τροχαίο με θύμα τον 37χρονο δάσκαλο οδήγησης Γ. Ξυδάκη

«Ξύπνησαν» μνήμες από το τροχαίο με θύμα τον 37χρονο δάσκαλο οδήγησης Γ. Ξυδάκη

Στις 16 Ιουνίου η συνέχεια της δίκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του τροχαίου με θύμα τον 37χρονου Γιώργου Ξυδάκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Στο εδώλιο έκατσαν τέσσερις άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και άνηκαν στην ίδια παρέα με τον άτυχο Γιώργο Ξυδάκη. Οι δύο εξ αυτών, που είναι αδέλφια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ και οι τέσσερις κατηγορούνται για εγκατάλειψη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης υπήρξε ένταση όταν η μητέρα με γλαφυρό ύφος περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που ζει εδώ και περίπου 4,5 χρόνια που έχασε τον γιο της. Την ίδια ώρα ο ένας κατηγορούμενος φώναξε την αθωότητά του.

Η δίκη διεκόπη για τις 16 Ιουνίου όποτε και αναμένεται να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την οικογένεια, υπήρξε εμπλοκή δεύτερου οχήματος στο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο εκπαιδευτή οδήγησης.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται, μετά το τροχαίο, να εγκατέλειψαν αβοήθητο τον 37χρονο Γιώργο Ξυδάκη στην άκρη της ασφάλτου, προκειμένου να μην μπλέξουν.

Παράλληλα από την πλευρά τους και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε εμπλοκή τους στο θανατηφόρο τροχαίο.

Το θανατηφόρο

Όλα συνέβησαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου του 2018 όταν ο 37χρονος Γιώργος Ξυδάκης την ώρα που οδηγούσε την μοτοσικλέτα του και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του δικύκλου με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να πέσει στο οδόστρωμα, στην Εθνική Οδό προς τον Άγιο Νικόλαο στο ύψος του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης».

Κατά την πτώση του ο 37χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες αφού τον διασωλήνωσαν τον μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο  και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου λίγες ώρες μετά κατέληξε, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση