HomeΕΛΛΑΔΑ4 δημιουργικές ιδέες για να δημιουργήσετε μια νησίδα κουζίνας

4 δημιουργικές ιδέες για να δημιουργήσετε μια νησίδα κουζίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όταν κάνετε μια πλήρη ανακαίνιση στην κουζίνας, κάτι που είναι σημαντικό και πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από τα χρώματα ή τα ντουλάπια είναι το είδος της λειτουργικότητας που θέλετε να έχει η κουζίνα σας. Οι κύριες δραστηριότητες σε μια κουζίνα, όπως είναι το μαγείρεμα, ο καθαρισμός και η αποθήκευση φαγητού πραγματοποιούνται έτσι και αλλιώς, αλλά σκεφτείτε τι θα θέλατε να κάνετε στην κουζίνα σας;

Εάν θέλετε μια κουζίνα που μπορεί να χρησιμεύσει ως χώρος για κάτι περισσότερο από απλή τραπεζαρία, τότε μια νησίδα κουζίνας είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε. Οι νησίδες κουζίνας είναι έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/ τόσο διακοσμητικά όσο και λειτουργικά και χρησιμεύουν σε ότι και να θέλετε να κάνετε στον χώρο της κουζίνας.

Εάν έχετε αποφασίσει ότι η κουζίνα σας χρειάζεται μια νησίδα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε ένα μοναδικό και δημιουργικό σχέδιο. Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό:

1. Μέγεθος: Μόλις αποφασίσετε τα υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να εξετάσετε το μέγεθος. Θέλετε να δημιουργήσετε μια νησίδα ως ένα κομβικό κομμάτι της αναδιαμόρφωσης της κουζίνας σας; Ή ενδιαφέρεστε περισσότερο για κάτι μικρότερο που δεν θα καταλαμβάνει πολύ χώρο, χρησιμοποιώντας τη νησίδα περισσότερο για υποστήριξη; Σκεφτείτε σε  τι θα χρησιμοποιηθεί και πόσο σημαντικό είναι για τις καθημερινές σας εργασίες στην κουζίνα.

2. Επίπεδα: Εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε ένα  μικρότερο μέγεθος, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να δημιουργήσετε μικρότερη επιφάνεια. Η προσθήκη ενός δεύτερου επιπέδου διαφορετικού ύψους στο σχέδιό σας θα δώσει στο έπιπλο επιπλέον λειτουργικότητα.

Τα πολλαπλά επίπεδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικές λειτουργίες όπως: ένα μέρος για κοπή λαχανικών και φρούτων ή ένα ράφι βιβλίων ή ως μπαρ πρωινού με σκαμπό κάτω από αυτό. Αυτά τα εναλλακτικά σχέδια μπορούν να βοηθήσουν στην λειτουργικότητα των εργασιών σας αλλά να δώσουν και μια επιπρόσθετη γοητεία στον χώρο.

  1. Προσθήκη ενός νεροχύτη: Η προσθήκη συσκευών κουζίνας, όπως ένας νεροχύτης στη νέα νησίδα της κουζίνας σας, θα της δώσει ακόμη μεγαλύτερη λειτουργικότητα και θα χρησιμεύσει επίσης ως σημείο συγκέντρωσης κατά τη διασκέδαση. Ένας νεροχύτης ενισχύει τη χρηστικότητα οποιασδήποτε νησίδας, δίνοντάς σας ένα άλλο μέρος για να ξεπλύνετε τα τρόφιμα και να πλύνετε τα πιάτα. Ένας νεροχύτης μπορεί επίσης να είναι υπέροχος όταν διασκεδάζετε, έτσι οι καλεσμένοι σας μπορούν να λάβουν μέρος στην προετοιμασία του γεύματος χωρίς να γεμίσουν τον υπάρχοντα πάγκο γύρω από το φούρνο και το ψυγείο.

    4. Υλικά: Αν έχετε αποφασίσει να φτιάξετε μια νησίδα, αυτό πρέπει να λάβετε υπόψη είναι τα υλικά κατασκευής. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα υλικά για την κατασκευή της νησίδας όπως: ξύλο και ανοξείδωτο ατσάλι, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία επιλογών πάγκου όπως χαλαζία ή γρανίτης που θα δώσουν στην κουζίνας σας ένα πρωτότυπο σχέδιο. Τα υλικά πρέπει να επιλέγονται για να ταιριάζουν με τα έπιπλα της υπόλοιπης κουζίνας. Μια νησίδα θα πρέπει να συμπληρώνει τον χώρο χωρίς να σας δυσκολεύει στις καθημερινές σας δουλειές. Το ξύλο μπορεί να δώσει στην κουζίνα μια ρουστίκ, κομψή αίσθηση, ενώ οι φυσικές πέτρες όπως ο γρανίτης και ο χαλαζίας προσφέρουν αντοχή στην επιφάνεια αλλά προσδίδουν και μια διαχρονική κομψότητα. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μια εξαιρετική επιφάνεια που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα. Το μάρμαρο επίσης, θα μπορούσε να είναι μια άλλη εναλλακτική λύση για έναν παραδοσιακό σχεδιασμό, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας.