HomeHL-9Καιρός: Ζέστη με μπόρες – Η πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Ζέστη με μπόρες – Η πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο

Από το μεσημέρι και προς το απόγευμα της Πέμπτης η αστάθεια του καιρού θα γίνει πιο έντονη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο άστατος καιρός αναμένεται να κυριαρχήσει και τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας με τη θερμοκρασία παρόλα αυτά να προσεγγίζει τους 26 με 28 βαθμούς σε αρκετές περιοχές και την αφρικανική σκόνη να απασχολεί και πάλι τμήματα της κεντρικής και νότιας χώρας.

Περισσότερες μπόρες αναμένονται την Παρασκευή και το Σάββατο με μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα Πέμπτη θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι και μετά θα αυξηθούν, όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς, με την θερμοκρασία να φτάνει στα κεντρικά τους 28 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει λίγες παροδικές νεφώσεις με ήλιο και πιθανότητα για σύντομες τοπικές μπόρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και το θερμόμετρο στην πόλη από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά κατά τις απογευματινές ώρες της ημέρας. Από τις πρώτες βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στη Μακεδονία και στη Θράκη. Στους Χάρτες 1 και 2 που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες (15:00-18:00) και το βράδυ (21:00-24:00) της Πέμπτης 25/05.

202305551500_rain
kairos-kk

Την Παρασκευή σταδιακά θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και κατά τόπους και καταιγίδες από το πρωί στην Μακεδονία και από το μεσημέρι σε όλα τα ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο. Προς το βράδυ θα εντοπιστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο φτάνοντάς τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα.

kairosaurio-p

Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται πιο συννεφιασμένο, με τις βροχές να επιμένουν και κάπως να περιορίζονται την Κυριακή. Οι άνεμοι βόρειοι με τάση ενίσχυσης μέχρι τα 6 μπορεί τοπικά και 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

savato-kairosvroxi

kiriaki-maios

Διαφήμιση
Διαφήμιση