HomeΚΡΗΤΗΣτην τελική ευθεία οι ορκωμοσίες-Σήμερα η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στην τελική ευθεία οι ορκωμοσίες-Σήμερα η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι τελετές ορκωμοσίας των νέων τοπικών αρχόντων και συμβούλων καθώς από τη Δευτέρα ξεκινά η θητεία τους και η οποία για πρώτη φορά θα είναι πενταετής.

Σήμερα στις 11:30 το πρωί θα ορκιστούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ο Σταύρος Αρναουτάκης και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αργότερα στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του Κώστα Μαμουλάκη και του νέου δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Γαζίου, ενώ στις 7 το απόγευμα θα ορκιστεί ο Τάσος Βάμβουκας στο δημαρχείο Χανίων.

Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στις 11 το πρωί.

Επίσης στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου θα ορκιστεί ο νέος δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, στο Πολύκεντρο REX και τέλος στις 7 θα πραγματοποιηθεί και η ορκωμοσία του Γιάννη Μαλανδράκη στο Δημαρχείο στο Γεράνι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η “Ανυπόταχτη Κρήτη”, η οποία εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καλεί με ανακοίνωσή της όλους τους Ηρακλειώτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας λίγο πριν την τελετή ορκωμοσίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Ανυπόταχτη Κρήτη καλεί πολιτικές οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες στην αντιμνημονιακή και αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Παρασκευή 29 Αυγούστου στις 10.30 π.μ. έξω από τη Βασιλική του Αγ. Μάρκου ενόψει της ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου. Τη στιγμή που η πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. δένει χειροπόδαρα την τοπική αυτοδιοίκηση και ξεπουλάει γη, νερό και ενέργεια, θυσιάζει τα κοινωνικά αγαθά (υγεία – παιδεία) αλλά και υπονομεύει δημο- κρατικά δικαιώματα, δίνει βήμα και θέση στους εκπροσώπους του φασισμού για να στηρίξουν τις αντιλαϊκές εξαθλιωτικές πολιτικές τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση