HomeΕΚΛΟΓΕΣΒίτσας: «Ο Τσίπρας έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα»

Βίτσας: «Ο Τσίπρας έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα»

Καρφιά από Τζάκρη και Βαρεμένο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Σαφέστατα ο Αλέξης Τσίπρας έχει ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα» είπε ο Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σημείωσε ωστόσο ότι τώρα δεν είναι η ώρα να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων από τις δηλώσεις Παπαδημούλη, ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στο κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραδώσει την σκυτάλη.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι πολύ νέος ακόμα, είναι μόλις 49 ετών, κάποιοι ξεκινάνε τώρα την πολιτική τους καριέρα», ενώ σημείωσε πως ο ίδιος πήρε το κόμμα και το έκανε κυβέρνηση.

«Σαφέστατα έχει και αυτός ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι έχει πρώτο λόγο για την επόμενη πορεία του κόμματος, δηλαδή αν θέλει να παραμείνει ή αν θέλει να φύγει», πρόσθεσε ο Δημήτρης Βίτσας.

Αναφέρθηκε και στην γκρίνια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας η συλλογικότητα για ένα αριστερό κόμμα είναι πάντοτε το επιδιωκόμενο, όμως στην παρούσα στιγμή δεν είναι αυτό το αντικείμενο. «Δεν χρειαζόμαστε εκ των έσω βολές, οι οποίες βοηθάνε και τις εκ των έξω βολές» τόνισε. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου και θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, και το τι έφταιξε στις εκλογές της 21 Μαΐου.

Καρφιά από Θοδώρα Τζάκρη και Γιώργο Βαρεμένο

Σε κλίμα… αυτοκριτικής, τα καρφιά της έριξε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη σχετικά με την πολιτική που χάραξε προεκλογικά το κόμμα της αντιπολίτευσης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA έστρεψε τα πυρά της στην επικοινωνιακή εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Το ζητούμενο είναι το αφήγημα. Και αυτό θα κάνουμε σήμερα στην Κεντρική μας Επιτροπή. Να χαραχθεί το αφήγημα, το οποίο θα είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που είχαμε την πρώτη φορά. Αν κατορθώσουμε να το επικοινωνήσουμε, με την εσφαλμένη επικοινωνιακή καμπάνια που είχαμε και με τον περιορισμένο τρόπο προβολής από τα ΜΜΕ» σημείωσε ειδικότερα. Κατά την άποψή της, η επικοινωνιακή καμπάνια θα έπρεπε να εστιαστεί περισσότερο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Ερωτηθείσα ποιος κάνει την καμπάνια, απάντησε κατηγορηματικά το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος. Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη το κόμμα να «επικοινωνήσει τις πολιτικές θέσεις και όχι τα πρόσωπα».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής, θέλησε να καυτηριάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη αναφορικά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Μακάρι να ήταν τόσο απλό το θέμα, να πάρεις δύο – τρία πρόσωπα και να βάλεις πιο μπροστά. Το θέμα είναι πιο πολύπλοκο απ’ ό,τι τίθεται σε τέτοιου είδους προτάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για αναστοχασμό. Θα μπορούσα να σας πω πάρα πολλά τώρα. Αλλά δεν θα τα πω γιατί δεν είναι κατάλληλη ώρα. Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιου είδους άγονες αντιπαραθέσεις» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open «Ωρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη. Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια ήττα η οποία ήταν εξωφρενικά μη αναμενόμενη και προσέθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες μπήκαν αυτογκόλ πολύ θεαματικά. Αυτό ξεπερνά και τη φαντασία, συμπλήρωσε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση