HomeΕΛΛΑΔΑΔημόσια υβριδική διάλεξη: «Η διαφθορά και οι επιπτώσεις της στην εκπαίδευση της Κύπρου»

Δημόσια υβριδική διάλεξη: «Η διαφθορά και οι επιπτώσεις της στην εκπαίδευση της Κύπρου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Educational Leadership and Policy», σε συνεργασία με τον  Κυπριακό Όμιλο Εκπαιδευτικής Διοίκησης (ΚΟΕΔ), διοργανώνουν την Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 δημόσια υβριδική διάλεξη με τίτλο «Η διαφθορά και οι επιπτώσεις της στην εκπαίδευση της Κύπρου».

Ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο Δρ Ανδρέας Σ. Στυλιανού, Συνεργαζόμενο Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Οικονομικών και Διοίκησης Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19:00 μ.μ. και είναι ανοικτή σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, τεχνοκράτες και στο ευρύ κοινό. Για διά ζώσης συμμετοχή, ο χώρος διεξαγωγής είναι το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στα Λατσιά (Αίθουσα Συνεδριάσεων, 4ος όροφος, Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία), ενώ για διαδικτυακή παρακολούθηση κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνδεθεί ελεύθερα στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3qc8lTL.

Πιστοποιητικό παρακολούθησης θα αποσταλεί στους/ις συμμετέχοντες/ουσες που θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, μέσω του συνδέσμου που θα κοινοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη διάλεξη θα αναλυθεί σε βάθος το θέμα της διαφθοράς στην εκπαίδευση της Κύπρου και γενικά στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Θα μελετηθούν οι τύποι, τα είδη, τα αίτια, οι τρόποι μέτρησης οι επιπτώσεις που μπορεί να συνεπάγονται τα φαινόμενα διαφθοράς στην εκπαίδευση.

Θα αναλυθεί η διαδικασία, τόσο της εμφάνισης και κλιμάκωσης των φαινομένων της διαφθοράς, όσο και της επιλογής των κατάλληλων τεχνικών και μεθόδων για τον περιορισμό και την καταστολή της, σύμφωνα με τις δεοντολογικές αρχές της πανευρωπαϊκής πλατφόρμας ETINED (Ethics, Transparency and INtegrity in EDucation).

Θα γίνει, τέλος, αναφορά στο πώς αντιμετωπίζει τη διαφθορά και με ποια μέτρα το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και τα υπόλοιπα υπουργεία και άλλοι θεσμικοί φορείς της Κύπρου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση