HomeΕΛΛΑΔΑΔίκη Πισπιρίγκου: «Πόσο τυχαίο μπορεί να ήταν ότι “έφυγαν” τα παιδιά από ανακοπή;»

Δίκη Πισπιρίγκου: «Πόσο τυχαίο μπορεί να ήταν ότι “έφυγαν” τα παιδιά από ανακοπή;»

Τι κατέθεσε παιδίατρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψυχρή και αποστασιοποιημένη χαρακτήρισε την Ρούλα Πισπιρίγκου η Γεωργία Μάρκου, μία ακόμη παιδίατρος που κατέθεσε στη δίκη της 34χρονης για την δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη εμφανίστηκε κρατώντας έναν κόκκινο φάκελο το πρωί της Τρίτης (23/5) στο δικαστικό μέγαρο.

«Ήταν κάπως ψυχρή και αποστασιοποιημένη. Ήταν κάτι που μας έκανε εντύπωση. Η συμπεριφορά της δεν ταίριαζε με το δράμα που ζούσε αυτή η οικογένεια», κατέθεσε η μάρτυρας.

Η παιδίατρος αποκάλυψε πως ήταν κοινό μυστικό στους κόλπους των γιατρών το ενδεχόμενο η μητέρα της Τζωρτζίνας να πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου. «Ήταν κάτι που οφείλαμε να σκεφτούμε. Δεν θέλαμε να πούμε κάτι τέτοιο για μια μητέρα που έχει χάσει τα παιδιά της, από την άλλη όμως είχαμε δύο παιδιά που είχαν “φύγει” από ανακοπή. Πόσο τυχαίο μπορεί να ήταν αυτό; Γιατί η μητέρα ήταν παρούσα σε όλα αυτά;», είπε.

Αυτό το σκεπτικό, όπως λέει, οδήγησε τον Ανδρέα Ηλιάδη να επικοινωνήσει με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, αλλά και να παραπέμψει την κατηγορούμενη σε ψυχίατρο. «Η κυρία Τσιόλα συνέστησε στον Ανδρέα Ηλιάδη να περιμένει τον γονιδιακό έλεγχο. Μετά ο ίδιος επικοινώνησε με το Χαμόγελο του Παιδιού και μετά με ψυχιάτρους. Η σκέψη ήταν να πάει η μητέρα σε κάποιον ψυχίατρο, χωρίς αυτός να είναι γνώστης των υποθέσεων. Πράγματι έγινε αυτό, πήγε η μητέρα. Μετά όμως δεν ήθελε να ξαναπάει γιατί δεν της άρεσε», κατέθεσε η μάρτυρας.

Σε ερώτηση που δέχτηκε, «χρονικά πότε υπολογίζετε να έχει αρχίσει η Τζωρτζίνα να αντιλαμβάνεται εξωτερικά ερεθίσματα;», η παιδίατρος κατέθεσε: «Θυμάμαι ότι έκλαιγε όταν την άφηναν οι γονείς στο κρεβάτι από το καροτσάκι και αντιλαμβανόταν την αίσθηση ότι έφευγαν οι δικοί της. Τουλάχιστον από τις 4 Μάϊου».

Οι ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια

Μετά την κατάθεση της παιδιάτρου, τον λόγο πήρε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αρχικά στάθηκε ιδιαίτερα στις σπουδές της παιδιάτρου και στο πόσες μεταμοσχεύσεις οργάνων παιδιών έχουν γίνει στο Ρίο. Στη συνέχεια έκανε ερωτήματα σχετικά με την ηθική της ιατρικής.

Κούγιας: Για πείτε μου, διδάσκεται στην ιατρική η ηθική της ιατρικής; Διδάσκεται ότι ο γιατρός οφείλει να φροντίσει για το «Ευ ζειν»;

Μάρκου: Πώς θα κρίνουμε το ευ ζειν; Πρώτα σώζουμε την ζωή.

Κούγιας: Ο Χασαπόπουλος γνώριζε ότι το κορίτσι θα υποστεί ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες επειδή εκείνος δεν διέκοψε την ανάνηψη;

Μάρκου: Εμείς ενδιαφερόμαστε για την ζωή του ανθρώπου.

Κούγιας: Όλοι μαζί λέτε ότι ο πατέρας και η μητέρα ήταν απαθείς. Τι θα έπρεπε να κάνουν;

Μάρκου: Αυτό που αναμένεται είναι να κλαίνε, να πέφτουν πάνω στο παιδί. Αυτό είναι το σύνηθες… Εκείνοι δεν έπαιρναν αγκαλιά το παιδί τους.

Η παρέμβαση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Όπως μεταδίδει το Mega, σε αυτό το σημείο η Ρούλα Πισπιρίγκου διέκοψε την εξέταση, εμφανώς εκνευρισμένη. Η κατηγορούμενη έδειξε μια φωτογραφία με την μικρή Τζωρτζίνα και είπε: «Από τον Ιούλιο είναι αυτή η φωτογραφία. Δείτε, την έχω αγκαλιά».
enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση