HomeΚΟΣΜΟΣΡωσία: Μυστηριώδης θάνατος υφυπουργού, επικριτή του Πούτιν

Ρωσία: Μυστηριώδης θάνατος υφυπουργού, επικριτή του Πούτιν

Πέθανε στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας από την Κούβα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο 48χρονος πρώην υφυπουργός Επιστημών Πιότρ Κουτσερένκο «έσβησε» ξαφνικά κατά τη διάρκεια πτήσης από την Κούβα στη Ρωσία.

Ο 48χρονος Κουτσερένκο, πρώην υφυπουργός Επιστημών, δεν είχε θέματα υγείας και αρρώστησε ξαφνικά εν ώρα πτήσης, χάνοντας λίγο μετά τη ζωή του.

Ο θάνατός του έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα μυστηριωδών θανάτων Ρώσων ολιγαρχών τους τελευταίους 12 μήνες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το αεροπλάνο προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή στα νότια της χώρας, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή.

«Ο Κουτσερένκο ένιωθε άρρωστος, ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο με ρωσική αντιπροσωπεία που επέστρεφε από επαγγελματικό ταξίδι στην Κούβα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην πόλη Μινεράλνιε Βόντι, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να βοηθήσουν», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στα σόσιαλ.

Ο Πιότρ Κουτσερένκο πριν από πέντε μήνες είχε κατακρίνει την κυβέρνηση Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία. Η οικογένειά του ανέφερε ότι ίσως υπέστη καρδιακή προσβολή, αλλά περιμένει την ιατροδικαστική εξέταση.

Να τονιστεί πως ο δημοσιογράφος Ρόμαν Σούπερ, ο οποίος διέφυγε από τη Ρωσία λίγο μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, είπε στο Telegram ότι είχε μιλήσει με τον Πιότρ Κουτσερένκο λίγες μέρες πριν πεθάνει, με τον πρώην υφυπουργό να του λέει πως φοβάται για την ασφάλειά του, ενώ δεν μπορούσε να διαφύγει καθώς του κρατούσαν το διαβατήριο.

Ο Ρόμαν Σούπερ ανέφερε πως ο υφυπουργός του είχε εκμυστηρευθεί πως έπαιρνε αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά «με τις χούφτες».

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση