HomeΚΡΗΤΗΤο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ στη Ρόδο

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ στη Ρόδο

Με ένα Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε ομάδα του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου στο πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο της Ρόδου. Στις τελικές συναυλίες, που πραγματοποιήθηκαν Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Μαΐου, συμμετείχαν τα Μουσικά Σχολεία της Παλλήνης, της Σάμου, της Πτολεμαΐδας και του Ηρακλείου.

Το Σχολείο μας εμφανίστηκε στις 12 του μήνα στο υπέροχο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών με ένα Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής, που δημιουργήθηκε με σκοπό τη μετακίνηση στη Ρόδο και συμμετοχή στο Φεστιβάλ. Το Σύνολο αποτελούνταν από μία μικτή ομάδα μαθητών από όλες τις τάξεις γυμνασίου και λυκείου. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή μαθητών από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου, που έδειξαν το ταλέντο τους ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ερμηνευτικές απαιτήσεις του ρεπερτορίου και παρακολουθώντας με συνέπεια όλες τις δράσεις της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Την ομορφότερη εμπειρία αποτέλεσε η σύμπραξη της ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου με εκείνη του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου, καθώς οι μαθητές μας μοιράστηκαν τα αναλόγια με τους μαθητές του άλλου σχολείου και έγιναν ένα μέσα από τη μουσική των E. Morricone και A. Piazzolla. Η συναυλία έκλεισε πολλά υποσχόμενη με τη μαγική Όμορφη πόλη του Μ. Θεοδωράκη σε μια συγκινητική μουσική εκτέλεση από όλους τους συμμετέχοντες των τεσσάρων Μουσικών, που έπαιξαν και τραγούδησαν από κοινού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση