HomePost ItΑλέξης Καλοκαιρινός: Πως θα σχεδιάσουμε το νέο εκπαιδευτικό χάρτη στο Δήμο Ηρακλείου

Αλέξης Καλοκαιρινός: Πως θα σχεδιάσουμε το νέο εκπαιδευτικό χάρτη στο Δήμο Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλη Καρτσωνάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στο μέγιστο βαθμό ώστε το Ηράκλειο να αποκτήσει επιτέλους ένα συγκροτημένο σχέδιο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, αναλαμβάνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλη Καρτσωνάκη, με τον οποίο ο Αλέξης Καλοκαιρινός είχε μια διεξοδικότατη συζήτηση πάνω στα θέματα της αρμοδιότητάς του.
34
Επισημάνθηκε η ανάγκη μιας αμφίδρομης ενημέρωσης πάνω στα εκπαιδευτικά ζητήματα και στη συνέχεια να καταγράφονται οι ανάγκες ώστε να προχωράει ο αντίστοιχος σχεδιασμός για τη λύση των προβλημάτων με τελικό στόχο το νέο εκπαιδευτικό χάρτη του Δήμου Ηρακλείου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου καλωσόρισε την πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καρτσωνάκη για τη δημιουργία ενός think tank, το οποίο θα απαρτίζεται από ανθρώπους της εκπαίδευσης και θα δρα συμβουλευτικά προς την Δημοτική Αρχή.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν είναι και η μεγάλη ανάγκη που έχει το Ηράκλειο για σχολικές κτιριακές υποδομές, ειδικά στο επίπεδο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με κύριο πρόβλημα την ηλικία των κτιρίων.

«Στόχος μας στο «Δικαίωμα στην Πόλη» δήλωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός είναι η παιδεία να αποτελεί μια μεγάλη και μόνιμη έγνοια του Δήμου Ηρακλείου, συνεπώς απαιτούνται παραγωγικές συνέργειες με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς».

Διαφήμιση
Διαφήμιση