HomeHL-9ΠΟΥ: Αυτές είναι οι χώρες με τα πιο παχύσαρκα παιδιά – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

ΠΟΥ: Αυτές είναι οι χώρες με τα πιο παχύσαρκα παιδιά – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η Ελλάδα στην 6 θέση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) η λίστα με τις χώρες με τα πιο παχύσαρκα παιδιά.

Η παχυσαρκία οδεύει προς λάθος κατεύθυνση και δεν δείχνει σημάδια άμεσης αντιστροφής της, είναι η προειδοποίηση του απευθύνει ο διακυβερνητικός οργανισμός.

Συνολικά 37 εκατομμύρια παιδιά κάτω την ηλικία των 5 ετών είναι παχύσαρκα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΠΟΥ για το 2022, που μεταφράζεται σε αύξηση 4 εκατομμυρίων παιδιών από την αλλαγή του αιώνα.

Οι 10 χώρες με τα πιο παχύσαρκα παιδιά
fat
Στην πρώτη θέση με τα πιο παχύσαρκα παιδιά βρίσκεται η Λιβύη ανάμεσα σε 198 χώρες, ακολουθεί η Αυστραλία, η Τυνησία, η Αίγυπτος, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Ελλάδα στην 6 θέση, η Παραγουάη, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, η Ουκρανία και η Αλβανία στη 10η θέση.

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί αυξανόμενο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, με την εύκολη πρόσβαση στο πρόχειρο φαγητό, την αύξηση των ωρών μπροστά στην οθόνη και τον καθιστικό τρόπο ζωής να κατηγορούνται για την αύξηση των ποσοστών της στη Δύση.

Τα φαγητά με μεγάλη θερμιδομετρική αξία και η απουσία κίνησης στην καθημερινότητα των παιδιών στη Λιβύη την έφερε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, γράφει η Daily Mail.

Οι 10 χώρες με τα λιγότερο παχύσαρκα παιδιά είναι η Μιανμάρ, η Σρι Λάνκα, το Ανατολικό Τιμόρ, η Μαδαγασκάρη, η Υεμένη, το Νεπάλ, η Γκάμπια, η Γκάνα, η Μπουρκίνα Φάσο και το Κιριμπάτι.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση