HomeHL-CultureΣπασμένη κιθάρα του Kurt Cobain πωλήθηκε για πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια

Σπασμένη κιθάρα του Kurt Cobain πωλήθηκε για πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια

Πάνω από 10 φορές από την αρχική της εκτίμηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η διαλυμένη κιθάρα Fender Stratocaster του Kurt Cobain πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 595.900 δολαρίων, πάνω από 10 φορές από την αρχική της εκτίμηση.

Η συγκεκριμένη μαύρη Fender Stratocaster δεν είχε σπάσει σε κάποια συναυλία, αλλά στη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ιστορικού τους άλμπουμ «Nevermind».

Διαθέτει τις υπογραφές των τριών μελών των Nirvana – του Cobain, του Krist Novoselic και του Dave Grohl – μαζί με μια επιγραφή του Cobain που απευθύνεται στον εκλιπόντα τραγουδιστή των Screaming Trees, Mark Lanegan. Σύμφωνα με το Julien’s Auctions, ο Cobain έδωσε την κιθάρα στον Lanegan κατά τη διάρκεια της περιοδείας Nevermind των Nirvana το 1992.

Ο Cobain, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του το 1994 σε ηλικία 27 ετών, ήταν γνωστός για τις γεμάτες ένταση εμφανίσεις του και έσπασε πολλές Stratocaster κιθάρες κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Η κιθάρα που έπαιξε ο Cobain κατά τη διάρκεια μιας θρυλικής συναυλίας στο MTV Unplugged το 1993, μόλις πέντε μήνες πριν από το θάνατό του, πωλήθηκε πριν από δύο χρόνια έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης δημοπρασίας του οίκου Julien’s πουλήθηκε ένας σωρός από μουσικά αναμνηστικά, μεταξύ των οποίων κιθάρες που έπαιξαν ο Bono και ο Eddie Van Halen, καθώς και το σακάκι της παγκόσμιας περιοδείας “Dangerous” του Michael Jackson.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση