HomeHL-WorldΑλβανία: Παραμένει στη φυλακή ο Μπελέρης – «Ενάντια στο ευρωπαϊκό κεκτημένο η απόφαση», λέει το ΥΠΕΞ

Αλβανία: Παραμένει στη φυλακή ο Μπελέρης – «Ενάντια στο ευρωπαϊκό κεκτημένο η απόφαση», λέει το ΥΠΕΞ

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραμένουν στη φυλακή ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης.

Σύμφωνα με το himara.gr, το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) συνεδρίασε τη Δευτέρα, και αποφάσισε την παραμονή στη φυλακή και για τους δύο τους.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αταλάντα Ζεκίρι, αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες για «ενεργητική διαφθορά στις εκλογές» με τις οποίες βαρύνονται οι δύο άνδρες.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η παράταση στην κράτηση Μπελέρη προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα στην είδηση για την παραμονή του Μπελέρη στη φυλακή, σημειώνοντας πως «η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου».

Ο Δένδιας έθεσε το ζήτημα κράτησης του Μπελέρη στη συνάντηση με την Αλβανίδα ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες

Στο περιθώριο του σημερινού ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Ξάτσκα, αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνεται, «κατά τη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη» ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε τονίσει πως θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Σήμερα θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους στο Συμβούλιο το θέμα των Δυτικών Βαλκανίων. Θα έχω έτσι την ευκαιρία να θέσω ξεκάθαρα το θέμα της κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, του κυρίου Μπελέρη. Από εκεί και πέρα, έχω την πρόθεση να συναντηθώ αμέσως μετά με την Αλβανίδα ομόλογό μου. Νομίζω ότι θα είναι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνομιλία», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.
protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση