HomeUncategorizedEurobank Equities: Ερχεται re-rating ελληνικών assets, τι να αγοράσετε

Eurobank Equities: Ερχεται re-rating ελληνικών assets, τι να αγοράσετε

Ως το καλύτερο δυνατό σενάριο βλέπει τα εκλογικά αποτελέσματα, με το βλέμμα στην επόμενη κάλπη. Ποιες μετοχές εντάσσει τώρα στα top picks, αναζητώντας τίτλους με υψηλότερο beta.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και το γεγονός πως οδεύουμε προς δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με στόχο το κόμμα να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, στέκεται ανάλυση της Eurobank Equities.

 Επισημαίνει ότι με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα στις επόμενες εκλογές η ΝΔ μπορεί να επιτύχει άνετη πλειοψηφία με πάνω από 170 έδρες. Αυτό το σενάριο, από την πλευρά της αγοράς, είναι το καλύτερο δυνατό, εξασφαλίζοντας συνέχεια της πολιτικής, εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομική σύνεση, ενώ αφήνει περιθώρια για αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα νωρίτερα από ό,τι αναμένει η αγορά (επόμενος καταλύτης είναι η αξιολόγηση αξιολόγησης από την Fitch στο στις 9 Ιουνίου).
Με τον εκλογικό κίνδυνο να έχει ξεπεραστεί, η Eurobank Equities αναμένει απότομη ανατιμολόγηση (rer-rating) των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές θα τοποθετηθούν με βάση την πειστική θέση της χώρας τα επόμενα χρόνια (αύξηση ΑΕΠ 2-3%, ελκυστικά χαρακτηριστικά χρέους, φθηνές αποτιμήσεις).

Υποστηρίζουμε ότι οι επενδυτές θα κλίνουν προς μια στάση υπέρ του ρίσκου, μετατοπίζοντας το χαρτοφυλάκιό τους σε μετοχές με υψηλότερο beta, όπως οι τράπεζες και η ΔΕΗ που αναμένουμε ότι θα είναι από τους κύριους ωφελούμενους της ηχηρής νίκης της ΝΔ, σημειώνει.

Αντικατοπτρίζουμε την ξεκάθαρη πορεία προς την επαναξιολόγηση των ελληνικών μετοχών προσθέτοντας τη ΔΕΗ (σε αντικατάσταση του ΟΤΕ) και την Τράπεζα Πειραιώς στο χαρτοφυλάκιό μας κορυφαίων επιλογών.Το τελευταίο περιλαμβάνει επίσης τις ΟΠΑΠ, Jumbo και Μυτιληναίος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση