HomeHL-9Αποτελέσματα εκλογών: Τα «βαριά» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που μένουν εκτός Βουλής

Αποτελέσματα εκλογών: Τα «βαριά» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που μένουν εκτός Βουλής

Συρρικνώνονται οι έδρες του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλες περιφέρειες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή διαδικασία συρρικνώνει και τις έδρες του κόμματος στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό πως σημαντικά ονόματα δίνουν «μάχη» στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας για να κερδίσουν κάποια από τις έδρες, ενώ άλλα μένουν «εκτός νυμφώνος».

Στην Α’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,73% λαμβάνει 3 έδρες, με τους Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο να έχουν σημαντικό προβάδισμα για τις δύο πρώτες, την τρίτη κρατά οριακά ο Νίκος Βούτσης, ενώ εκτός βρίσκεται ο Νίκος Φίλης.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 3 έδρες, με τους Αθηνά Λινού και Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν αποσπαστεί για τις δύο πρώτες, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου έχει οριακά την τρίτη, ενώ οι Κώστας Ζαχαριάδης και Πάνος Σκουρλέτης μένουν εκτός με τα τρέχοντα δεδομένα.

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει, επίσης, 3 έδρες, με τους Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννη Δραγασάκη να έχουν προβάδισμα, ενώ οι Χαρά Καφαντάρη και Δημήτρης Βίτσας μένουν εκτός.

Στν Νότιο Τομέα της πρωτεύουσας, οι έδρες που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερις και αυτοί που προηγούνται είναι οι Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μουζάλας. Εκτός βρίσκονται οι Γιάννης Μαντζουράνης και Βασιλική Κατριβάνου.

Από εκεί και πέρα, στην Ανατολική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δύο έδρες, τις οποίες κερδίσουν, κατά τα φαινόμενα οι Γιώργος Καραμέρος και Χρήστος Σπίρτζης, ενώ μένει εκτός ο Νάσος Αθανασίου. Παράλληλα, ο Γιώργος Τσίπρας δείχνει πως κερδίσει τη μία έδρα του κόμματος στη Δυτική Αττική.

Στον Πειραιά και στην Α’ εκλογική περιφέρεια, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνεοι μια έδρα, προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Θόδωρος Δρίτσας που τον ακολουθεί, κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, αν ο αρχηγός του κόμματος επιλέξει να την κρατήσει τον εαυτό του.

Στη Β’ Πειραιά, τις δύο έδρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζουν οι Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης, ενώ μένει εκτός ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Από εκεί και πέρα, στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Α’ Θεσσαλονίκης, οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Αμανατίδης καταλαμβάνουν τις τέσσερις έδρες της περιφέρειας, ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης ξεκάθαρο προβάδισμα τις δύο έδρες του κόμματος έχουν οι Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση