HomeΚΡΗΤΗΟ Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Δείτε τη δήλωσή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κάθε αναφορά στην Μάχη της Κρήτης, κάνει δικαιολογημένα υπερήφανους όλους τους Κρητικούς, που θεωρούν το Έπος αυτό από τα σημαντικότερα της ιστορικής κληρονομιάς τους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης στη δήλωσή του για την επέτειο της Μάχης Καρτής.

Αναλυτικά αναφέρει:

Κάθε αναφορά στην Μάχη της Κρήτης, κάνει δικαιολογημένα υπερήφανους όλους τους Κρητικούς, που θεωρούν το Έπος αυτό από τα σημαντικότερα της ιστορικής κληρονομιάς τους.

Η συμπλήρωση 82 χρόνων από την εποποιϊα του Μαϊου 1941, έρχεται να μας υπενθυμίσει τα ανεπανάληπτα ιστορικά γεγονότα που καταγράφηκαν στην κρισιμότερη φάση του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και έκαναν όλους τους λαούς της Γης να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την θαρραλέα αντιμετώπιση ενός πάνοπλου εισβολέα, από τον άοπλο Κρητικό λαό.

Από την θρυλική εκείνη Μάχη, οι σύγχρονοι Κρητικοί, όπως και όλοι οι Έλληνες πατριώτες, αντλούμε χρήσιμα διδάγματα, που ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας απέναντι σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Στεκόμαστε με Σεβασμό αλλά και Περηφάνεια, στον Ανεπανάληπτο Αγώνα του Κρητικού Λαού, που με το δικό του μοναδικό τρόπο, τίμησε για άλλη μια φορά, τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας και του Ανθρωπισμού κι έκανε την Κρήτη σύμβολο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στα πέρατα του κόσμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση