HomeHL-WorldΝέο παραλήρημα Ερντογάν: Παίρνουμε εντολές από τον Θεό

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Παίρνουμε εντολές από τον Θεό

Η αναφορά στη «γεωγραφία της καρδιάς μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε για άλλη μια φορά με στόχο την αντιπολίτευση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, τονίζοντας το ισλαμιστικό προφίλ του.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, είπε: «Αυτοί (σ.σ. η αντιπολίτευση) παίρνουν εντολές από το όρος Καντίλ (έδρα του PKK) από τους τρομοκράτες. Εμείς παίρνουμε εντολές από τον Θεό και το έθνος. Αυτή είναι η γραμμή μας», όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

«Πυρά» Ερντογάν με στόχο τις ΗΠΑ: «Ήμαστε σταθεροί στα F-16 και τα F-35»

Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε και κατά των ΗΠΑ, με αφορμή την απαίτηση της Ουάσινγκτον να επιστρέψει η Άγκυρα τους S-400 στη Ρωσία. «Είπαμε όχι, δεν μας δώσατε Patriots. Κάναμε αυτό το βήμα κοιτάζοντας την άμυνά μας. Αν μας είχατε δώσει Patriots, δεν θα ακολουθούσαμε αυτό το μονοπάτι», ενώ πρόσθεσε πως «ήμαστα σταθεροί» τόσο στο ζήτημα των F-16, όσο και σε αυτό των F-35, «χωρίς να δεχόμαστε συμβιβασμούς».

Για τη Ρωσία ο Ερντογάν είπε: «Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος μας οικονομικός εταίρος. Δήλωσαν πως θα επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία όπως το ζητάει η Δύση. Βye bye Κεμάλ, εμείς δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία!».

«Η Κωνσταντινούπολη περιλαμβάνει όλη τη γεωγραφία της καρδιάς μας»

Τέλος, σε ένα νέο δείγμα εθνικισμού και επαναφέροντας τη ρητορική για τα «σύνορα της καρδιάς μας», ο Ερντογάν ανέφερε για την Κωνσταντινούπολη:

«Είναι εκείνη που περιλαμβάνει όλη τη γεωγραφία της καρδιάς μας από τα Βαλκάνια στον Καύκασο, από την Κριμαία στη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ασία».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση