HomeHL-TOPΈγκλημα στο Ρέθυμνο: Η οικογένεια του 45χρονου είχε εμπλακεί στη βεντέτα 16 χρόνων με 6 θύματα

Έγκλημα στο Ρέθυμνο: Η οικογένεια του 45χρονου είχε εμπλακεί στη βεντέτα 16 χρόνων με 6 θύματα

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τα αίτια και τον δράστη της χθεσινής δολοφονίας του 45χρονου που εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Ο 45χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη θέση του οδηγού ενώ ο δράστης φαίνεται πως τον πλησίασε από μπροστά και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα με την σφαίρα να σπάει το παμπρίζ και στη συνέχεια τα σκάγια να βρίσκουν τον άτυχο άνδρα τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Είχε να μιλήσει με τη σύζυγό του δύο ημέρες

Εδώ και δύο ημέρες η σύζυγός του 45χρονου δεν είχε κανένα ίχνος από εκείνον. Την τελευταία φορά που τον είχε δει ήταν πριν δύο ημέρες στο σπίτι τους. Εκείνος έφυγε κι έκτοτε δεν ξαναγύρισε ποτέ.

Μετά από αγωνιώδεις αναζητήσεις τελικά η σύζυγός του εντόπισε το άψυχο σώμα του σήμερα νωρίς το απόγευμα σε αγροτική περιοχή στην Αρχονική.

Η ίδια ειδοποίησε τις αρχές με άνδρες της αστυνομίας, ιατροδικαστή αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να σπεύδουν στο σημείο.

Η οικογένειά του είχε απασχολήσει τις αρχές για βεντέτα

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η οικογένεια του 45χρονου είχε εμπλακεί σε βεντέτα.

Η βεντέτα είχε σημειωθεί στην Κρήτη πριν από δύο δεκαετίες περίπου ενώ όπως αναφέρουν πηγές στο cretapost, ο 45χρονος δεν είχε εμπλακεί καθόλου.

Η βεντέτα των 16 χρόνων και των 6 θυμάτων

Η βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών και η εμπλοκή μιας τρίτης ξεκίνησε το 1994 και αποδίδεται σε προσωπικούς λόγους, αλλά και σε κτηματικές διαφορές.

Στις 23 Μαΐου 1994 βρέθηκε βιασμένη και στραγγαλισμένη στο χωριό Πάτημα Αποκορώνου Χανίων η Φωτούλα Μουζουράκη, 53 χρόνων. Για τη δολοφονία συνελήφθησαν οι Μιχάλης Δικονιμάκης και ακόμη ένα άτομο, οι οποίοι καταδικάστηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 1997 σε ισόβια κάθειρξη.

Στις 16 Αυγούστου 1994 σε ορεινή περιοχή του Κουρνά Αποκορώνου έπεσε νεκρός ο 24χρονος Κώστας Μουζουράκης, γιος της Φωτούλας, και η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον Βαγγέλη Σελιανάκη με τον οποίο το θύμα φαίνεται να είχε κτηματικές διαφορές. Λίγο καιρό αργότερα ο Βαγγέλης Σελιανάκης επιχείρησε να φύγει για τον Καναδά, αλλά συνελήφθη. Απέδρασε στις 20 Ιουλίου 1996 μαζί με άλλα άτομα από τις φυλακές Αλικαρνασσού και στην προσπάθειά του να διαφύγει πυροβόλησε αστυνομικούς.

Στις 10 Νοεμβρίου 1994 ο 26χρονος Γιάννης Μουζουράκης με άλλα δύο άτομα δολοφόνησε τον Μανώλη Δικονιμάκη, 54 χρόνων, του οποίου ο γιος είχε σκοτώσει τη Φωτούλα Μουζουράκη.

Στις 13 Δεκεμβρίου 1994 άγνωστος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον 28χρονο Σήφη Δικονιμάκη, αδελφό του δράστη της δολοφονίας της Φωτεινής Μουζουράκη. Το θύμα της επίθεσης είχε μαζί του καραμπίνα η οποία εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1995 ο Βαγγέλης Σελιανάκης δολοφονήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα σε ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι στον επαρχιακό δρόμο Αργυρούπολης Ρεθύμνου Επισκοπής.

Μία ακόμα δολοφονία ήταν αυτή του Γιάννη Μουζουράκη (είχε δολοφονήσει τον Μ. Δικονιμάκη) στις 5 Ιανουαρίου 1999, ο οποίος δέχτηκε ριπή από σφαίρες ενώ περπατούσε στην οδό Τζωρτζ Κέννεντυ στο Περιστέρι. Από την Αστυνομία η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον δραπέτη Βαγγέλη Σελιανάκη. Σύμφωνα με αστυνομικούς, ο δράστης πυροβόλησε με Kαλάσνικοφ από απόσταση 40 μέτρων και έριξε περίπου 20 σφαίρες.

Στις 3 Ιανουαρίου του 2011 εντοπίζεται νεκρός ο 53χρονος Βαγγέλης Σελιανάκης στο χωριό Αρχοντική Ρεθύμνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση