HomeHL-LifestyleΧάρισον Φορντ: Δάκρυσε στην πρεμιέρα της νέας ταινίας «Ιντιάνα Τζόουνς» στις Κάννες

Χάρισον Φορντ: Δάκρυσε στην πρεμιέρα της νέας ταινίας «Ιντιάνα Τζόουνς» στις Κάννες

Συγκινητικό «αντίο» σε έναν από τους πιο εμβληματικούς του ρόλους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γεμάτη συγκίνηση και δυνατά συναισθήματα ήταν η πρεμιέρα της ταινίας «Ιντιάνα Τζόουνς και ο Δίσκος του Πεπρωμένου» στις Κάννες, με τον Χάρισον Φορντ ουσιαστικά να αποχαιρετά έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους της καριέρας του που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο να τον λατρέψουν.

Ο 80χρονος ηθοποιός, που υποδύθηκε τον πολυαγαπημένο «Ίντυ» για τέσσερις δεκαετίες, με το χαρακτηριστικό του καπέλο φεντόρα, το μαστίγιο, και τον φόβο του για τα φίδια, δάκρυσε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της λαμπερής πρεμιέρας, κατά την οποία έλαβε και έναν Χρυσό Φοίνικα «έκπληξη». Το τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας του απονεμήθηκε στον Φορντ πριν από την προβολή του φιλμ, και η προβολή ενός reel με τους πιο σημαντικούς ρόλους του στον κινηματογράφο συγκίνησε βαθιά τον 80χρονο ηθοποιό.

«Λένε ότι πριν πεθάνεις, βλέπεις ολόκληρη τη ζωή σου να περνάει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια σου. Κι εγώ είδα τη ζωή μου να περνάει μπροστά από τα μάτια μου, ένα μεγάλο μέρος της, όχι ολόκληρη. Η ζωή μου είναι αυτή που είναι χάρη στην υπέροχη γυναίκα μου, που υποστήριζε πάντα το πάθος μου και τα όνειρά μου, κάτι για το οποίο της είμαι ευγνώμων», δήλωσε ο Φορντ απευθυνόμενος στην Καλίστα Φλόκχαρτ, με την οποία είναι μαζί από το 2002.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο κοινό, με το χαρακτηριστικό του χιούμορ: «Κι εσάς σας αγαπώ. Όμως σας έχω και μια ταινία που πρέπει να δείτε, είναι ακριβώς πίσω μου. Ας βγω λοιπόν από τη μέση και ευχαριστώ και πάλι για τη μεγάλη τιμή», είπε ο Φορντ, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της προβολής.

H πέμπτη ταινία του διάσημου franchise ταινιών σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Μάνγκολντ (και με συμπρωταγωνιστές τον Μαντς Μίκελσεν και τη Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ), απέσπασε ένα πεντάλεπτο χειροκρότημα στο τέλος της από το κοινό. Σύμφωνα με το Variety, ωστόσο, το χειροκρότημα αυτό δεν αντανακλούσε και τόσο ενθουσιασμό για την ταινία, που φάνηκε να προκαλεί πλήξη σε κάποια σημεία της στους θεατές, όσο την αγάπη των παρευρισκομένων για τον αγαπημένο χαρακτήρα και τον ηθοποιό που τον ενσάρκωσε τόσο καλά.

Ξανά συγκινημένος, ο Φορντ ευχαρίστησε το κοινό για την αγάπη του και επαίνεσε την συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που τον βλέπουμε στον ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς στην μεγάλη οθόνη. «Σας ευχαριστώ που κάνατε αυτές τις ταινίες μια υπέροχη εμπειρία για όλους μας. Με περηφάνια σας λέω ότι αυτό το φιλμ είναι φανταστικό, και ένας από τους λόγους είναι αυτή η γυναίκα», είπε δείχνοντας τη Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ. «Αυτό είναι. Δεν θα ξαναπέσω ποτέ πια κάτω για χάρη σας. Αλλά σας ευχαριστώ πολύ», πρόσθεσε ο σταρ.
prototehma.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση