HomePost ItΟ δήμος Ρεθύμνου για την πορεία έργων βιοκλιματικής ανάπλασης

Ο δήμος Ρεθύμνου για την πορεία έργων βιοκλιματικής ανάπλασης

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την ανησυχία  που εκφράζουν συμπολίτες για την όχληση που ενδεχομένως προκληθεί από την εκτέλεση έργων βιοκλιματικής ανάπλασης σε κεντρικούς οδούς που γειτνιάζουν με σχολεία τα οποία θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα, ο Δήμος Ρεθύμνης κρίνει αναγκαία την ενημέρωση των δημοτών για την πορεία εξέλιξης των έργων.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί,  πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό  έργο  βιοκλιματικής  ανάπλασης επτά οδών  (Δασκαλάκη, Χατζηδάκη, Καζαντζάκη,  Ασκούτση, Πρεβελάκη, Σιγανού και  Καστρινάκη), οι έξι εκ των οποίων   συνδέουν κάθετα τις ήδη αναπλασμένες κεντρικές αρτηρίες της πόλης του Ρεθύμνου, δηλαδή τη Λ. Κουντουριώτη και την οδό Μοάτσου.

Με το συγκεκριμένο έργο (αρχικού προϋπολογισμού 1.235.000 € και χρηματοδότηση από το  «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)»), θα επιτευχθεί  η ασφαλής  κίνηση των πεζών, η άνετη πρόσβαση όλων των οδών από ΑμεΑ και  η διατήρηση κατά το δυνατόν θέσεων στάθμευσης και η δημιουργία εσοχών- θέσεων  στάθμευσης δικύκλων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2022. Δεν ήταν όμως δυνατόν να εκτελεστούν και να ολοκληρωθούν εντός συμβατικού χρονοδιαγράμματος διότι με την μεγάλη αυτή εργολαβία εγκαινιάστηκε  ένα φιλόδοξο πρόγραμμα υπογειοποίησης δικτύων της ΔΕΗ, το οποίο θα επεκταθεί μελλοντικά σε όλη την πόλη.

Ο Δήμος  και το συνεργείο ηλεκτροφωτισμού του, συνεργάστηκε με τον μοναδικό εργολάβο που διαθέτει η ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα  η εκτέλεση των προβλεπόμενων εργασιών να συγχρονιστεί αναπόφευκτα με τις δικές του δυνατότητες.

Επιπλέον, ας σημειωθεί ότι  από τις συγκεκριμένες οδούς  διέρχεται  πλήθος άλλων δικτύων, εκτός του  ηλεκτρικού  ρεύματος, όπως  ύδρευσης-αποχέτευσης, ομβρίων και οπτικών ινών, που επιβάλλον την εγκατάσταση και το συντονισμό πολλών και διαφορετικών συνεργείων.

Εκτιμούμε ότι, μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση του δύσκολου έργου της υπογειοποίησης δικτύων από τη ΔΕΔΔΗΕ,  το έργο θα εξελιχθεί ικανοποιητικά και θα ολοκληρωθεί τέλος του τρέχοντος έτους.  Ήδη ο ανάδοχος του έργου έχει ξεκινήσει τα προαπαιτούμενα έργα για την κατασκευή των πεζοδρομίων και την οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης.

Σε ότι αφορά τον εύλογο προβληματισμό που εκφράζουν συμπολίτες για την όχληση   που ενδεχομένως προκαλέσουν οι εργασίες στους συμμετέχοντες στις Απολυτήριες και Εισαγωγικές Εξετάσεις μαθητές και μαθήτριες και στους  εκπαιδευτές –   επιτηρητές τους, ο Δήμος Ρεθύμνης τους διαβεβαιώνει ότι,  σε συνεργασία  με τον ανάδοχο εργολάβο, έχει μεριμνήσει για τη διασφάλιση του,  απερίσπαστου από θορύβους τεχνικών εργασιών,  εξωτερικού περιβάλλοντος σχολείων κατά την εξεταστική περίοδο.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και ευχόμαστε στoυς /στις  υποψηφίους /-ες μαθητές και μαθήτριες,   καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στην  επίτευξη των στόχων και προσδοκιών τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση