HomeΕΚΛΟΓΕΣΕπίσκεψη Αλέξη Καλοκαιρινού σε Σταυράκια, Άνω Ασίτες, Βούτες και Άγιο Μύρωνα

Επίσκεψη Αλέξη Καλοκαιρινού σε Σταυράκια, Άνω Ασίτες, Βούτες και Άγιο Μύρωνα

Τι συζήτησε με τους κατοίκους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου για την αναζωογόνηση και ανάπτυξη των χωριών του Δήμου Ηρακλείου μέσα από παρεμβάσεις και έργα υποδομής, περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες του υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ενημερώνεται για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν κατά τη διάρκεια των στοχευμένων επισκέψεων που πραγματοποιεί στην ύπαιθρο του Δήμου Ηρακλείου. Μια σημαντική τέτοια ενότητα αποτελούν  χωριά όπως τα Σταυράκια, οι Άνω Ασίτες, οι Βούτες και ο  Άγιος Μύρωνας.Τα χωριά αυτά  συγκροτούν ένα ζωντανό κύτταρο της υπαίθρου που χρήζει υποστήριξης προκειμένου να εξασφαλισθεί στους Δημότες ένας σύγχρονος  και ποιοτικός τρόπος ζωής.

3-7

Προβλήματα στην άρδευση και την πρόσβαση στα Σταυράκια

Στα Σταυράκια ο Αλέξης Καλοκαιρινός και οι συνεργάτες του συζήτησαν με τον Πρόεδρο κ. Ζαχαρία Χιωτάκη και τους  κοινοτικούς συμβούλους  για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν.

Όπως ανέφεραν τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι η σωστή λειτουργία της πεπαλαιωμένης γεώτρησης  η οποία προκαλεί προβλήματα κυρίως στην άρδευση. Ακολουθεί ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό που χρήζει αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει για το γήπεδο των Σταυρακίων που βρίσκεται σε μια εξαιρετική θέση – όταν φτιάχτηκε ήταν ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή – αλλά πλέον είναι παραδομένο στην εγκατάλειψη.

6-3

Επίσκεψη Αλέξη Καλοκαιρινού στις Άνω Ασίτες

Στις Άνω Ασίτες, ο υποψήφιος Δήμαρχος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Βαγγέλη Πιπεράκη, τους κοινοτικούς συμβούλους, τον ιερέα του χωριού και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού, ενώ είχε και ένα δημιουργικό τετ-α-τετ με τον δικηγόρο Γιώργο Ματθαιάκη, πρώτο δήμαρχο του Δήμου Γοργολαϊνη.

Οι Άνω Ασίτες, είναι ένα χωριό ζωντανό. Για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί αυτό απαιτείται η δρομολόγηση έργων όπως η κατασκευή του φράγματος  Ασιτών – Πρινιά που έχει μείνει στις μελέτες και το οποίο θα έλυνε προβλήματα τόσο ύδρευσης όσο και άρδευσης για την ευρύτερη περιοχή.

Συμπληρωματικά θα μπορούσε να λειτουργήσει και το αντιπλημμυρικό έργο για τον Ξηροπόταμο, με ταυτόχρονη οριοθέτηση της κοίτης του, που αποτελεί και προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει το πολεοδομικό σχέδιο στην περιοχή που εκβάλλει.

Δύο ακόμη ζητήματα τα οποία απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, είναι η αξιοποίηση της μελέτης των δύο φαραγγιών του χωριού καθώς και η ολοκλήρωση της πλακόστρωσης των δρόμων.

Ο Άγιος Μύρωνας έχει μέλλον

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις, ο Αλέξης Καλοκαιρινός βρέθηκε στον Άγιο Μύρωνα, ένα πανέμορφο χωριό της Δημοτικής Ενότητας Γοργολαϊνη  που αντιστέκεται στο φαινόμενο της ερημοποίησης των τελευταίων ετών.

Εκεί ο Αλέξης Καλοκαιρινός συζήτησε με τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι ζητούν ανάπτυξη για τον τόπο τους, όπως τονίστηκε  από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννη Σηφάκη.

Και εδώ υπογραμμίστηκε το ζήτημα του δικτύου της αγροτικής οδοποιίας και προτάθηκε η προμήθεια μηχανήματος για τον καθαρισμό του, ώστε να εξυπηρετούνται οι αγρότες και να μην υπάρχει εξάρτηση από την κεντρική διοίκηση και τις καθυστερήσεις της γραφειοκρατίας.

Σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν και καταγράφηκαν ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε πως: «Υπάρχουν προοπτικές, αρκεί να τις «καλλιεργήσουμε» και ο Άγιος Μύρωνας που είναι ένα χωριό με ζηλευτή θέα, παραδοσιακά σπίτια, ανακαινισμένους ξενώνες, παλιές εκκλησίες, όπου λειτουργεί και ο γυναικείος συνεταιρισμός «Μελισσάνθη», μπορεί να γίνει όχι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά και να κατοικηθεί ξανά από νέους ανθρώπους που θα βρουν στην περιοχή νέες προοπτικές».

2-8

Επίσκεψη στις Βούτες

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν επίσης τις Βούτες όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Μπάμπη Αλογδιανάκη, κοινοτικούς συμβούλους και κατοίκους περπάτησαν στη Μεσοχωριά, αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός δήλωσε μετά το τέλος των επισκέψεων του σε ένα μεγάλο αριθμό οικισμών της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου, «ότι δεν απαιτούνται εξωπραγματικές λύσεις για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες τους δυνατότητες. Αντίθετα, χρειάζονται προγραμματισμένες και έγκαιρες παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί στην πράξη η ποιότητα ζωής των πολιτών και να αναδειχθεί η δυναμική τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση