HomeΕΚΛΟΓΕΣΜητσοτάκης: Προεκλογικό φινάλε στο Θησείο -Η φοροεπιδρομή Κατρούγκαλου φέρνει αέρα καθαρής νίκης

Μητσοτάκης: Προεκλογικό φινάλε στο Θησείο -Η φοροεπιδρομή Κατρούγκαλου φέρνει αέρα καθαρής νίκης

Απανωτά «δώρα» του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με καθαρό προβάδισμα νίκης, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, και με την επιπλέον ώθηση που της δίνουν οι… γκάφες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες ολοκληρώνει η ΝΔ την προεκλογική της εκστρατεία.

Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι η επιλογή να απευθυνθεί στους πολίτες με ένα θετικό αφήγημα το οποίο επικεντρώνεται στους στόχους μίας νέας τετραετίας χωρίς να μπαίνει σε μία στείρα και τοξική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ  βρήκε ανταπόκριση από τους ψηφοφόρους.

Ειδικά την ώρα που η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «προοδευτική διακυβέρνηση» έπεσε από νωρίς στο κενό και άρχισε να πελαγοδρομεί ανάμεσα σε μία κυβέρνηση με ψήφο ανοχής ή τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, όπως σχολιάζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Απανωτά «δώρα» του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Στο Μέγαρο Μαξίμου δέχθηκαν με χαρά και τα «δώρα» που έγιναν στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου από την πλευρά της Κουμουνδούρου με αποκορύφωμα τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω των ασφαλιστικών εισφορών. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του 48 ώρες πριν την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας πέρασαν μία ολόκληρη ημέρα απολογούμενοι και προσπαθώντας να πείσουν ότι δεν έχουν κρυφή ατζέντα για να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα τους. Μία υπόθεση που έληξε με τον κ. Κατρούγκαλο να αναγκάζεται να δηλώσει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η απόσυρση του κ. Κατρούγκαλου έγινε «επειδή ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια» και προειδοποίησε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος νέας φοροκαταιγίδας» καλώντας όσους σκέφτονται να απέχουν στις εκλογές να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν για να αποτρέψουν την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

Μαζικά «πυρά» κατά Τσίπρα για το «φλερτ» στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Αυτό δεν ήταν το μόνο μέτωπο που χτυπήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση του κ. Τσίπρα για τις ψήφους των υποστηρικτών του κόμματος Κασιδιάρη έφερε τα πυρά όλων των κομμάτων.  Για «ντροπή και αίσχος που απευθύνθηκε στους φασίστες αναζητώντας ψηφαλάκια», μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε εξίσου σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «τανγκό με τους δολοφόνους».

Η Βαβέλ της αντιπολίτευσης για την οποία μιλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εμφανής σε όλα τα θέματα, όπως σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη, τα οποία τονίζουν ότι η πρόταση για μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ που έχει καταθέσει στους πολίτες ο πρωθυπουργός αποτελεί την μοναδική προοπτική διακυβέρνησης της χώρας.

ΝΔ: Επίδειξη συσπείρωσης για καθαρή νίκη στις εκλογές

Την ίδια ώρα, η κεντροδεξιά παράταξη κάνει επίδειξη της συσπείρωσης που υπάρχει για την επίτευξη μίας καθαρής νίκης την Κυριακή. Η εικόνα από το Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Καραμανλή αγκαλιάζει τον πρωθυπουργό κατά την είσοδο του στο κατάμεστο στάδιο και να παρακολουθεί την ομιλία από την πρώτη σειρά έχει ένα ειδικό βάρος σε επίπεδο συμβολισμού. Η αγωνία την οποία μοιράζονται κομματικά στελέχη είναι να μην υπάρξει εφησυχασμός σε ορισμένους ψηφοφόρους και να πάνε στα εκλογικά κέντρα την Κυριακή για να ψηφίσουν.

Λαοθάλασσα αναμένεται σήμερα στο Θησείο στην ομιλία Μητσοτάκη

Αυτό το σύνθημα αναμένεται να δώσει απόψε στην κεντρική ομιλία του στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ανοιχτή συγκέντρωση με την οποία θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, όπως και το 2019. Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει μία καθαρή εντολή στην κάλπη της 21ης Μαΐου ώστε να μην υπάρχει «καμία αμφιβολία για το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει και με ποιον πρωθυπουργό».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση