HomeΚΟΣΜΟΣΟ βρετανός υπ. Άμυνας καλοβλέπει τη θέση Στόλτενμπεργκ

Ο βρετανός υπ. Άμυνας καλοβλέπει τη θέση Στόλτενμπεργκ

Η δουλειά ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ «θα είναι φανταστική»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας αποκάλυψε ότι ενδιαφέρεται να διαδεχθεί τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν η θέση μείνει κενή αργότερα φέτος.

«Έλεγα πάντα ότι θα είναι μια καλή δουλειά. Αυτή είναι μια δουλειά που θα μου άρεσε», δήλωσε ο Ουάλας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa στο Βερολίνο.

«Αλλά μου αρέσει επίσης η δουλειά που κάνω τώρα. Εννοώ ότι το να είμαι υπουργός Άμυνας της βρετανικής κυβέρνησης σε μια περίοδο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, ακριβώς όπως ο Μπόρις Πιστόριους» είπε, αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Άμυνας.

Μετά από 30 χρόνια περικοπών είναι «συναρπαστικό» ότι θα δοθούν τώρα χρήματα στον στρατό, είπε.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είναι μια φανταστική δουλειά και το ΝΑΤΟ είναι ένα απίστευτα ενδιαφέρον μέρος για την ασφάλεια όλων μας» είπε. «Αλλά δεν είναι κάτι που θα το αποφασίσω εγώ. Θα το αποφασίσουν όλοι οι άλλοι σύμμαχοι» είπε.

Παρατείνεται η θητεία του Στόλτενμπεργκ ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ

Η τελευταία θητεία του Στόλτενμπεργκ ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ είχε παραταθεί για να συμβάλει στο να διασφαλισθεί η σταθερότητα στην συμμαχία με φόντο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η παρούσα θητεία του εκπνέει στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο ίδιος έχει διαψεύσει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περαιτέρω παράταση.

Τα κράτη μέλη της συμμαχίας συνήθως συμφωνούν παρασκηνιακά ως προς το ποιος θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Η βρετανική εφημερίδα The Sun έγραψε ότι η πρώην Γερμανίδα υπουργός Άμυνας και νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι επίσης υποψήφια. Η φον ντερ Λάιεν διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με οποιοδήποτε σχέδια να αναλάβει επικεφαλής της συμμαχίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση