HomeHL-9Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: Ελπίζει σε «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: Ελπίζει σε «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις

Εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τη μαζική συμμετοχή και τον παλμό του κόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να προσεγγίσει ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις εκλογές κινείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, θεωρώντας ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις της τελευταίας εβδομάδας στις μεγάλες πόλεις αναβαθμίζουν την «εικόνα» του κόμματος και της προοπτικής του.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τη μαζική συμμετοχή και τον παλμό του κόσμου στη χθεσινοβραδινή κεντρική πολιτική εκδήλωση της Αθήνας στο Θησείο. Υποστηρίζουν ότι είχε πανελλαδική θετική επίδραση κι ότι συνέβαλε στην ενίσχυση της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ, ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου καταγράφονται μικρότερα ποσοστά στα γκάλοπ και σε σχέση πάντα με αυτά που εξασφαλίζει το κόμμα τους στην περιφέρεια. Προς την ίδια κατεύθυνση φιλοδοξούν ότι θα λειτουργήσει και η αυριανή εικόνα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να «γράψει» το φινάλε της προεκλογικής μάχης.

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη, σήμερα και αύριο πάντως, είναι να διανύσει πολλά …χιλιόμετρα στην περιφέρεια της Αττικής, καταφέρνοντας να διαψεύσει τις όχι και τόσο αισιόδοξες προβλέψεις. Εάν καταφέρει να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό στην Αττική (το 2019 το ΠΑΣΟΚ ήταν τέταρτο κόμμα, πίσω από το ΚΚΕ σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου), τότε θα μπορέσει να φτάσει πιο κοντά στο ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Έμπειρα στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές διατηρούν την αισιοδοξία τους, παραπέμποντας κάθε φορά τους συνομιλητές τους στην «εικόνα» των αξιοπρεπών και ενίοτε πολύ καλύτερων από το αναμενόμενο εκδηλώσεων στην Αθήνα και τα προάστιά της. Γνωρίζουν ωστόσο -και δεν το κρύβουν- ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη, που θα κριθεί εν πολλοίς από τη στάση των αναποφάσιστων και δη των κεντροαριστερών ψηφοφόρων.

Ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι είναι ανοιχτό το παιχνίδι κι ότι σε κάποιες περιοχές της Αττικής το ΠΑΣΟΚ δια των υποψηφίων του (καταξιωμένων και νέων στελεχών) ανακτά σταδιακά το χαμένο έδαφος και προσελκύει ψηφοφόρους από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Οι περισσότεροι βέβαια αποφεύγουν να κάνουν προβλέψεις- κάτι που επιχειρούν με μεγαλύτερη ευκολία όσον αφορά τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ εκτός Αττικής.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται αύριο στο βήμα της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της ΝΔ στην Αθήνα και ο Αλέξης Τσίπρας στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της γενέτειράς του. Οι διοργανωτές «στοιχηματίζουν» για ένα εντυπωσιακό προεκλογικό φινάλε- βασίζουν δε την πρόβλεψή τους στο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αυξήσει σημαντικά το διψήφιο ποσοστό του στην Κρήτη. «Βλέπουν» σκληρή κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο, ενώ φιλοδοξούν ότι θα συσπειρώσουν, έστω και στο … παραπέντε, τις δυνάμεις τους και στα Χανιά.

Από το Ηράκλειο θα επαναλάβει το κάλεσμά του προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες και θα δεσμευτεί ότι από το βράδυ της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί υπέρ των προγραμματικών συγκλίσεων και της κυβερνητικής σταθερότητας. Θα αποκλείσει το σενάριο που βασίζεται στην ιδέα του Αλέξη Τσίπρα για την συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού και θα επιμείνει στην ανάδειξη του πλαισίου που περιέγραψε κατά την προεκλογική περίοδο και αφορά στην προγραμματική κρούση προς (και κυρίως) το πρώτο κόμμα για κυβέρνηση συνεργασίας, μακράς πνοής.

«Σήμερα λοιπόν η Αθήνα τους στέλνει καθαρό μήνυμα: Όσο μας χτυπούν τόσο δυναμώνουμε. Η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε πρωταγωνιστικά στο πολιτικό προσκήνιο. Είναι εδώ η Παράταξη, που ταυτίστηκε με τον ελληνικό λαό, ενσάρκωσε τα όνειρά του, ενέπνευσε τις νεότερες γενιές, έκανε βίωμα των Ελλήνων τις καλύτερες ημέρες της ιστορίας τους, μάτωσε για να κρατήσει όρθια τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό», είπε χαρακτηριστικά χθες από το Θησείο, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στις σφοδρές επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για μεγάλες διαφορές του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας στην ουσία ότι ισχύει στο ακέραιο η δήλωσή του «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας, ξανά πρωθυπουργός.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση