HomeΚΡΗΤΗΟ Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής για τον θάνατο του 25χρονου

Ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής για τον θάνατο του 25χρονου

Τι αναφέρει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τον θάνατο του 25χρονου που υπέστη ηλεκτροπληξία από καλώδιο που προκάλεσε  φωτιά, πιθανότατα έπειτα από μπαλωθιές, στα Σφακιά ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες του αποτελέσματος, ενός εθίμου που κάθε άλλο παρά συμβάλει στην δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, για εμάς και τα παιδιά μας.

Οι άσκοποι πυροβολισμοί  αποτελούν την μαύρη σελίδα στον ένδοξο Κρητικό πολιτισμό, αμαυρώνοντας ενίοτε την χαρά ενός γλεντιού, μετατρέποντας την σε πένθος η ακόμα και σε βεντέτα διαιωνίζοντας το αρχικό κακό.

Απευθύνουμε έκκληση αγανάκτησης προς τους συνανθρώπους μας στο νησί, να πάψουν να είναι όμηροι ενός εθίμου, για το οποίο αποδεδειγμένα, μόνο αρνητικά στοιχεία μπορεί  κανείς  να αναφέρει γι’αυτό, ενώ παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης των Κρητών το κατακρίνει.

Η παλικαριά και η λεβεντιά της Κρήτης  απέχουν πολύ από την αφελή ¨επίδειξη ισχύος¨! 

Εκφράζουμε τα βαθύτερα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 25χρονου συνανθρώπου μας, με την ευχή να είναι ο τελευταίος που χάνει την ζωή του στον βωμό του ¨εθίμου¨…  

Διαφήμιση
Διαφήμιση