HomeΚΟΣΜΟΣΗ SpaceX εκτόξευσε ταυτόχρονα 56 δορυφόρους Starlink – Εντυπωσιακό βίντεο

Η SpaceX εκτόξευσε ταυτόχρονα 56 δορυφόρους Starlink – Εντυπωσιακό βίντεο

Δείτε το

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η SpaceX εκτόξευσε άλλη μια ομάδα ευρυζωνικών δορυφόρων Starlink σε τροχιά την Κυριακή. Ένας πύραυλος Falcon 9 με 56 διαστημόπλοια Starlink απογειώθηκε από τον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα σήμερα στις 8:03 το πρωί.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το πρώτο στάδιο του Falcon 9 θα επιστρέψει στη Γη 8,5 λεπτά μετά την εκτόξευση, προσγειούμενο στο μη επανδρωμένο σκάφος της SpaceX «Just Read the Instructions», το οποίο θα σταθμεύσει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Θα είναι η 11η εκτόξευση και προσγείωση για τον συγκεκριμένο εκτοξευτήρα, σύμφωνα με την περιγραφή της αποστολής της SpaceX.

Το ανώτερο στάδιο του Falcon 9, εν τω μεταξύ, θα συνεχίσει να μεταφέρει τους 56 δορυφόρους Starlink σε χαμηλή γήινη τροχιά. Και οι 56 έχουν προγραμματιστεί να αναπτυχθούν περίπου 65 λεπτά μετά την εκτόξευση.

Η SpaceX έχει πλέον εκτοξεύσει σχεδόν 4.400 δορυφόρους για το Starlink, τον τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο ευρυζωνικό μεγαλοαστερισμό της εταιρείας. Περισσότερα από 4.000 από αυτά τα διαστημόπλοια είναι σήμερα ενεργά, σύμφωνα με τον αστροφυσικό και δορυφορικό ανιχνευτή Jonathan McDowell.

Η σημερινή εκτόξευση είναι η 29η πτήση του Falcon 9 για φέτος και η 31η τροχιακή αποστολή συνολικά για τη SpaceX το 2023. Οι άλλες δύο τροχιακές πτήσεις εκτοξεύτηκαν με τον ισχυρό πύραυλο Falcon Heavy της SpaceX.
ethnos.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση