HomeΚΡΗΤΗΠάνω από 12.000 ευρώ έβγαζε από τα ναρκωτικά – Στα πράσα συνελήφθη 39χρονος

Πάνω από 12.000 ευρώ έβγαζε από τα ναρκωτικά – Στα πράσα συνελήφθη 39χρονος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 12.000 ευρώ έβγαζε ένας 39χρονος από την εμπορία των ναρκωτικών που έκανε τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη.

Ο 39χρονος πιάστηκε στα πράσα μετά από παγίδα που έστησαν οι άνδρες της αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν χθες όταν οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν σε δύσβατη περιοχή του δήμου Αποκόρωνα Χανίων έναν μικρό… χασισόκηπο με 13 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρα.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και ξερίζωσαν τα δενδρύλλια περιμένοντας καρτερικά τον ιδιοκτήτη τους.

Κάποια στιγμή είδαν να πλησιάζει με προσοχή ένας 39χρονος στο χώρο όπου ήταν κρυμμένος ο κήπος με τα χασισόδεντρα με τον άνδρα να σπεύδει να τα… φροντίσει.

Αμέσως οι αρχές τον συνέλαβαν και σε έλεγχο που του έκαναν διαπίστωσαν ότι είχε 12.870 ευρώ στην κατοχή του προερχόμενα από την εμπορία του χασίς.

Ο 39χρονος πλέον αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη.

XRHMATA KANNABH

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Συνελήφθη, χθες (27.08.2014) το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα, 39χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες (27.08.2014) το απόγευμα, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή του παραπάνω Δήμου, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου καλλιεργούντο επιμελώς δεκατρία (13) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, ο 39χρονος, κατά το χρόνο που είχε προβεί, με απόλυτη προσοχή, σε διαδικασία εργασιών των δενδρυλλίων, στο συγκεκριμένο χώρο και συνελήφθη.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των δώδεκα χιλιάδων οχτακοσίων εβδομήντα (12.870) ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και κινητό τηλέφωνο, ως μέσο επικοινωνίας μη νόμιμων ενεργειών.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση