HomeHL-HealthΣεμινάριο: «Αγχώδεις Διαταραχές: Αναγνώριση και Διαχείριση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη»

Σεμινάριο: «Αγχώδεις Διαταραχές: Αναγνώριση και Διαχείριση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη»

Για εργαζομένους ΠΦΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης/Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Πα.ΓΝΗ, διοργανώνουν δύο επιστημονικά σεμινάρια, με θέμα: Αγχώδεις Διαταραχές: Αναγνώριση και Διαχείριση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».
Η δράση αφορά μια πρωτοβουλία του 1ου Κέντρου Υγείας Χανίων και απευθύνεται σε ιατρούς κάθε ειδικότητας, νοσηλεύτριες/τες, μαίες/τες, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό των Κ.Υ., Π.Ι. και ΤΟΜΥ της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθεί υβριδικά:
 Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 και ώρα 12.00-14.00 το μεσημέρι, για τους εργαζομένους των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των Π.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου.
 Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 και ώρα 12.00-14.00 το μεσημέρι, για τους εργαζομένους των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των Π.Ε. Ηρακλείου και Λασιθίου.

Ομιλητές/ εισηγητές του σεμιναρίου:
 κ. Βγόντζας Αλέξανδρος, ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και επιστημονικά υπεύθυνος κινητής μονάδας ψυχικής υγείας ΠΑΓΝΗ, Καθηγητής ψυχιατρικής College of Medicine Penn State University USA.
 κα Καραταράκη Μαρία, ψυχολόγος DPsych, υπεύθυνη Προγράμματος Εκπαίδευσης Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, Τομέα Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως σημειώνεται, πλειονότητα περιστατικών απευθύνονται καθημερινά στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναζητώντας βοήθεια για σωματικά συμπτώματα, τα οποία ωστόσο πηγάζουν από κάποια μορφή συγκαλυμμένης και αδιάγνωστης αγχώδους διαταραχής.

Σκοπός της παρούσας εκδήλωσης είναι η συμβουλευτική και παροχή από τους διακεκριμένους εισηγητές «εργαλείων» αναγνώρισης των πραγματικών αναγκών υγείας των περιστατικών αυτών και την ανάπτυξη παρεμβάσεων, για την ολιστική υποστήριξη, την πρόληψη υποτροπής και διαχείριση τους από τους επαγγελματίες υγείας και γενικότερα το στελεχιακό δυναμικό της ΠΦΥ, η συμμετοχή των οποίων κρίνεται απαραίτητη.

Στην ανάπτυξη της συζήτησης, ακολούθως των εισηγήσεων, εκπρόσωποι κάθε μονάδας υγείας θα παρουσιάσουν αναφορές περιστατικών, που κλήθηκαν να διαχειριστούν κατά την υπηρεσία τους, διατυπώνοντας τις δυσκολίες, τις προτάσεις και τις απόψεις τους.

agchodis-diataraches-poster

Διαφήμιση
Διαφήμιση