HomeΚΡΗΤΗSKY express: Το Ηράκλειο είναι η αφετηρία της δυναμικής μας ανάπτυξης

SKY express: Το Ηράκλειο είναι η αφετηρία της δυναμικής μας ανάπτυξης

Η εμπιστοσύνη του τόπου μας δυναμώνει την πορεία μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ανατολική Κρήτη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου στο ξενοδοχείο I RESORT Beach Hotel & Spa στη Σταλίδα, η SKY express γιόρτασε μαζί με συνεργάτες από το χώρο του ταξιδιωτικού και ξενοδοχειακού κλάδου, αξιωματούχους εκπροσώπους του δημoσίου τομέα, παραγωγικούς φορείς της πόλης, καθώς και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής, την αδιάλειπτη, σταθερή και δυναμική παρουσία της όλο το χρόνο στο Ηράκλειο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αγαθαγγέλος Γιανναράκης, εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλαχοχωρίου κ. Ανδρέα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης και η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κα Παπαδάκη Σκαλίδη Ρένα.

Με το Ηράκλειο να αποτελεί τη μεγάλη και στρατηγική βάση της, η SKY express συνδέει την Κρήτη με ένα εκτεταμένο δίκτυο πολύ σημαντικών ευρωπαϊκών πόλεων και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης και αξιοποίησης του τουριστικού προϊόντος όλου του νησιού και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, η SKY express με τη συνεχή δραστηριοποίησή της, προσφέρει στους ανθρώπους του Ηρακλείου περισσότερες επιλογές με νέες συνδέσεις, περισσότερα δρομολόγια και ποιοτικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον υγιή ανταγωνισμό και τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικών ναύλων.

Η σημασία της πόλης του Ηρακλείου είναι μεγάλη για τη SKY express και για το λόγο αυτό έχει επενδύσει, μεταξύ άλλων και στο ανθρώπινο κεφάλαιο της περιοχής.

Ο Όμιλος IOGR, στον οποίο ανήκει η SKY express, απασχολεί στην τοπική κοινωνία περισσότερους από 2.600 εργαζομένους, που κατοικούν μόνιμα στην πόλη κι εργάζονται στο χώρο του τουρισμού, των logistics, του real estate, αλλά και ως πληρώματα θαλάμου, πληρώματα διακυβέρνησης και ως προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για το καλοκαίρι του 2023 ο αριθμός των αεροσκαφών της SKY express που έχουν ως μόνιμη βάση το Ηράκλειο ανέρχονται πλέον σε 5,ενισχύοντας τη διασυνδεσιμότητα της Κρήτης κι εξυπηρετώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο 20 διεθνών προορισμών σε 7 χώρες -Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ρουμανία και Πολωνία.

Στην εκδήλωση, η SKY express παρουσίασε τις επιτυχίες και τα βασικά μεγέθη που σημείωσε το 2022 ακολουθώντας μία επιτυχημένη πορεία, η οποία δημιουργεί αξία για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Το 2022 ήταν μία χρονιά εκθετικής οργανικής ανάπτυξης για τη SKY express και όλο το δίκτυό της:

  • Οι συνολικές πτήσεις κατά το 2022 ήταν αυξημένες κατά σχεδόν 50% ξεπερνώντας τις 49.000, καλύπτοντας 34 προορισμούς εσωτερικού και 24 εξωτερικού.
  • Οι επιβάτες της εταιρίας το 2022 σχεδόν τριπλασιάστηκαν, φτάνοντας τους 3.500.000, αντανακλώντας και την εισαγωγή δύο AIRBUS Α321neo στο στόλο.
  • Το 2022 τα συνολικά έσοδα της εταιρίας υπερτριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα €262 εκ., οδηγούμενα από την υψηλότερη ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού.
  • Η μέση πληρότητα βελτιώθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια του 2022 αποδεικνύοντας τη δυναμική της εμπορικής πρότασης της εταιρίας, της επιχειρησιακής της αποτελεσματικότητας, αλλά και συμβάλλοντας στην επαναφορά της τουριστικής κίνησης κοντά στα επίπεδα του 2019.
  • Αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση πτητικού έργου, σύμφωνα με το Eurocontrol.
  • Είναι η μόνη ελληνική αεροπορική εταιρεία που έγινε διεθνές case study της Google. Η χρήση των πιο προηγμένων εργαλείων (travel insights), κατέταξε την SKY express στην πρώτη τριάδα των Ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών που αύξησαν την online επισκεψιμότητά τους σε σχέση με το 2019.

Με τη SKY express το Ηράκλειο αποκτά το δικό του δίκτυο

Στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς & απευθείας διασύνδεση της Ευρώπης με το Ηράκλειο

Tο Ηράκλειο έχει τη δική του διασύνδεση τόσο με σημαντικές πόλεις της χώρας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος ο Βόλος, και η Κάρπαθος όσο και με 20 πόλεις σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ρουμανία και Πολωνία.

Ήδη, το 2022 ήταν μία εξαιρετικά σημαντική χρονιά για τη SKY express και για το Ηράκλειο, καθώς:

  • Πραγματοποίησε 5.260 πτήσεις
  • Μετέφερε 595.000 επιβάτες
  • Προσέφερε 834.0000 θέσεις

Χάρη στις συνεργασίες (interline agreements) της SKY express, με διεθνείς αεροπορικές εταιρείες επιβάτες από Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική, Ασία και Μέση Ανατολή έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν απευθείας προς και από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και να συνεχίσουν με ευκολία το ταξίδι τους στην Κρήτη και το Ηράκλειο.

Φέτος, η SKY express δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 720.000 επισκέπτες από το εξωτερικό να ζήσουν από κοντά την κρητική φιλοξενία και συμβάλλει ταυτόχρονα στο να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο το κρητικό brand name.

Ειδικότερα για το Ηράκλειο η δυναμική πορεία της SKY express αντανακλάται στα στοιχεία του 2023, καθώς:

  • Αναμένεται να μεταφέρει στο Ηράκλειο περισσότερους από 720.000 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 21% σε σχέση με το 2022
  • Οι προσφερόμενες θέσεις της φετινής χρονιάς ανέρχονται σε 876.000, αύξηση 5% σε σχέση με το 2022
  • Οι πτήσεις θα ξεπεράσουν τις 5.420, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με το 2022

Σε συνέχεια ενός πολύ επιτυχημένου έτους, η εξαιρετική επιχειρησιακή απόδοση της SKY express επιβραβεύτηκε από πολύ μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς του εξωτερικού, με τους οποίους είτε ανανέωσε κι επέκτεινε υπάρχουσες συνεργασίες είτε εγκαινίασε καινούργιες δημιουργώντας ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του δικτύου της και μεγαλύτερη διασυνδεσιμότητα του Ηρακλείου. Ενδεικτικά, οι συνεργασίες αυτές αφορούν στους ευρωπαϊκούς Ομίλους Sunweb, FTI, HELIADES, GRECOS και ΤΕΖ.

Αναλυτικότερα:

ΓΑΛΛΙΑ
•       108.000 προσφερόμενες θέσεις σε Παρίσι, Ναντη, Λυόν,, Λιλ και Μασσαλία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
•       21.000 θέσεις σε Μόναχο και Weeze

ΒΕΛΓΙΟ
•       29.000 προσφερόμενες θέσεις στις Βρυξέλλες

ΔΑΝΙΑ
•       26.000 προσφερόμενες θέσεις σε Κοπεγχάγη και Μπίλουντ

OΛΛΑΝΔΙΑ
•       13.000 θέσεις σε Άμστερνταμ

ΠΟΛΩΝΙΑ
•       25.000 θέσεις σε Βαρσοβία, Γκντανσκ, Rzeszow

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
•       42.000 προσφερόμενες θέσεις σε Βουκουρέστι, Τιμισοάρα, Targu Mures, Κλουζ, Ιάσι, Σί-μπιου

 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express:

«Η SKY express δημιούργησε για το επιβατικό κοινό του Ηρακλείου με πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές μία ποιοτική, σύγχρονη ταξιδιωτική εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα, με βάση και αφετηρία της εταιρείας το Ηράκλειο ενισχύσαμε ακόμα περισσότερο τη σύνδεση της Κρήτης με την Ευρώπη προς όφελος των ανθρώπων του τόπου, των συνεργατών μας, αλλά και των επαγγελματιών του τουρισμού συνολικά. Δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε μαζί από και προς το Ηράκλειο, κατακτώντας ακόμα περισσότερους στόχους, πάντα με τη δύναμη που μας δίνουν οι ρίζες μας.»

Σχετικά με τη SKY express

H SKY express, μέλος του Δ.Σ. της ERA, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο εγχώριων προορισμών (34), ενώ εξυπηρετεί 24 διεθνείς προορισμούς.

Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιους αερομεταφορείς, όπως Air France, KLM, Qatar Airways, easy jet, Delta, Emirates, American Airlines, Air Transat, Condor κ.α.

Τα τελευταία δύο χρόνια προέβη στον εκσυγχρονισμό του στόλου της με την απόκτηση 8 καινούργιων AIRBUS A320neo, ενός AIRBUS A320ceo και 6 ATR 72-600, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως στο χώρο των αερομεταφορών.

Με την προσθήκη εντός του 2023 δύο AIRBUS A321neo, ο στόλος της SKY express πρόκειται να απαριθμεί 23 αεροσκάφη, παραμένοντας ο νεότερος και πιο «πράσινος» στόλος στην Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον στην Ευρώπη.

W: www.skyexpress.com

FB: https://www.facebook.com/SKYexpressAirlinesGreece

IG: https://www.instagram.com/skyexpressgreece/

LI: https://www.linkedin.com/company/sky-express-airlines/

YT: https://www.youtube.com/c/SKYexpressAirlineGreece

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση