HomeΚΡΗΤΗ«Λίφτινγκ» στο δημοτικό ακίνητο του πρώην ειρηνοδικείου Τζερμιάδων

«Λίφτινγκ» στο δημοτικό ακίνητο του πρώην ειρηνοδικείου Τζερμιάδων

Γ. Στεφανάκης: Θα στεγαστούν υπηρεσίες και ο αστυνομικός σταθμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την πρόσκληση για την χρηματοδότηση του δημοτικού ακινήτου του πρώην ειρηνοδικείου Τζερμιάδων με το ποσό των 200.000,00 € έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη.

Η συγκεκριμένη πράξη που αφορά σε επεμβάσεις βελτίωσης και αποκατάστασης Δημοτικού κτιρίου που βρίσκεται στην Κοινότητα Τζερμιάδων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου (πρώην Ειρηνοδικείο) αφορά το έργο ανάδειξης και αναβάθμισης της υφιστάμενης δομής προκειμένου να συμβάλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών του οικισμού αλλά και του ευρύτερου Δήμου και να φιλοξενήσει μέρος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ενδεικτικά περιλαμβάνει αποκατάσταση φέροντα οργανισμού, καθαιρέσεις επιχρισμάτων, ανακαινίσεις εσωτερικών/ εξωτερικών χώρων, υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντικατάσταση κουφωμάτων  Η δημόσια δαπάνη (ΕΠΑ) που διατίθεται ανέρχεται σε 200.000,00.€.

Στην συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος υποδομών Γιώργος Στρατάκης, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Χάρης Κοντογιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τζερμιάδων Νίκος Πεδιαδίτης ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Φανουριάκης.

Ο Γιάννης Στεφανάκης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης και δήλωσε ότι με την χρηματοδότηση αυτή θα δημιουργήσουμε ένα στολίδι δίπλα στο δημαρχείο στο Τζερμιάδων όπου θα φιλοξενηθούν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις οι υπηρεσίες και ο αστυνομικός σταθμός. Ήταν ζητούμενο για τον Δήμο μας η αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην ειρηνοδικείου το οποίο μας παραχωρήθηκε το 2018 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Το κτίριο αυτό είναι συμβολικό για όλο το Λασίθι καθώς φιλοξενούσε για δεκαετίες το ειρηνοδικείο Τζερμιάδων.

Πλέον τόσο οι πολίτες αλλά και το προσωπικό των υπηρεσιών, θα εξυπηρετούνται σε ένα αξιοπρεπές και σύγχρονο περιβάλλον σε ένα ιστορικό για την περιοχή κτίριο και θα αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση