HomeΚΡΗΤΗΟ Δήμαρχος Χερσονήσου στην εκδήλωση απονομής «Γαλάζια Σημαία»

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου στην εκδήλωση απονομής «Γαλάζια Σημαία»

Σέγκος : Επενδύοντας στις γαλάζιες και πράσινες προοπτικές, ενισχύουμε περαιτέρω την αξία του τόπου μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ μίλησε στην εκδήλωση ανακοίνωσης των βραβευμένων με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών, που διοργάνωσε φέτος στη Γεωργιούπολη Αποκορώνου, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Ο Δήμαρχος Χερσονήσου μεταξύ άλλων είπε τα εξής :

«Η Γαλάζια Σημαία είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό σύμβολο. Απεναντίας εκπέμπει ένα ισχυρό και πολλαπλό μήνυμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Υποδηλώνει ότι ο τόπος μας διατηρεί αμόλυντο το εξαιρετικά σημαντικό του πλεονέκτημα: Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες, καθαρό περιβάλλον.
Έτσι εξηγείται και το ότι η Γαλάζια Σημαία συνυπάρχει με την Πράσινη. Το γεγονός αυτό έχει αναμφίβολα πρακτικό αντίκρισμα. Κατ’ αρχάς, στην ποιότητα ζωής μας, στην αξιοποίηση των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που μας προσφέρονται για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη.
Και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: Επενδύοντας στις γαλάζιες και πράσινες προοπτικές, ενισχύουμε περαιτέρω την αξία των περιοχών μας, τις καθιστούμε ελκυστικές και ανταγωνιστικές, εμπλουτίζουμε και αναβαθμίζουμε το τουριστικό μας προϊόν, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επισκεπτών και τουριστών, συνδέουμε την τουριστική ανάπτυξη με την αγροδιατροφική αλυσίδα.
Η Κρήτη αναδείχθηκε εδώ και πολλές δεκαετίες σε ναυαρχίδα του τουρισμού. Η Χερσόνησος δικαιωματικά κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η συμβολή της ήταν αναμφισβήτητα ξεχωριστή. Το υπόδειγμα ήλιος και θάλασσα ήταν αυτό που ανατροφοδότησε την τουριστική μας ανάπτυξη.
Η σημασία και η χρησιμότητα του, είναι αναντικατάστατες. Αρκεί βέβαια να προσαρμοζόμαστε διαρκώς στα νέα δεδομένα και πρωτίστως στις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις των επισκεπτών Ελλήνων και ξένων. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος μας σε αγαστή συνεργασία με όλους τους συντελεστές του τουριστικού προϊόντος επιδιώκει τον αναπροσανατολισμό της στρατηγικής μας πρότασης για μια βιώσιμη και ανθρωποκεντρική τουριστική ανάπτυξη. Άλλωστε αυτό επιτάσσει η διεθνής εμπειρία, προκειμένου να αποφεύγονται τα φαινόμενα του κορεσμού και υπερτουρισμού.
Η Γαλάζια Σημαία υποδεικνύει σε μας το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, υιοθετώντας και υλοποιώντας μια εμπροσθοβαρή στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, της Κρήτης, της Ελλάδας. Τη ζωτική αυτή επιλογή μας, την εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο ο στίχος ενός αξιόλογου τραγουδιού, το οποίο έχει κάνει σημαία του ένα σημαντικό τμήμα των νέων ανθρώπων της χώρας μας: Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση