HomeΕΚΛΟΓΕΣΤο Βενιζέλειο Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Λ. Αυγενάκης

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Λ. Αυγενάκης

Η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποψήφιος Βουλευτής, Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε το Βενιζέλειο – Πανάνειο Νοσοκομείο, «έναν από τους σπουδαιότερους πυλώνες της υγείας της Κρήτης, που παρέχει με συνέπεια υψηλού επιπέδου περίθαλψη σε κάθε πολίτη, με χαμηλή μέση διάρκεια νοσηλείας, χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού του προσωπικού», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Κωνσταντίνο Τερζάκη, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη, με τους προϊσταμένους των τμημάτων, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, καθώς και με το διοικητικό προσωπικό, τους ευχαρίστησε όλους που κράτησαν τη χώρα όρθια στην πανδημία και συζήτησαν για τις μεγάλες προκλήσεις που βιώνει σήμερα το υγειονομικό μας σύστημα.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «η ελάχιστη ανταπόδοση που τους οφείλουμε είναι ένα σύγχρονο περιβάλλον ώστε να επιτελούν το λειτούργημά τους» επισημαίνοντας πως έχουν ήδη δρομολογηθεί η αναβάθμιση των δομών και των παροχών του Βενιζελείου με:
– την ανακαίνιση – αναδιαρρύθμιση του κεντρικού κτιρίου, ύψους 3,1 εκ. ευρώ,
– τη σύνταξη μελέτης για την αποπεράτωση του Νοσοκομείου με ανάπτυξη Μονάδας Αυτισμού και μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας χρόνιων παθήσεων, ύψους 1 εκ. ευρώ,
– την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού 2,4 εκ. ευρώ,
– την αναβάθμιση του βιοϊατρικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ιδιαίτερα για τις μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών, ύψους 1 εκ. ευρώ.

Η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ένας από τους σπουδαιότερους πυλώνες της υγείας της Κρήτης, παρέχει με συνέπεια υψηλού επιπέδου περίθαλψη σε κάθε πολίτη, με χαμηλή μέση διάρκεια νοσηλείας, χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού του προσωπικού.

Μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Κωνσταντίνο Τερζάκη, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη, τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Δημήτρη Αγαπίου και την Υποψήφια Βουλευτή Ελένη Κτιστάκη, μιλήσαμε με τους προϊσταμένους των τμημάτων, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριές μας για τις προκλήσεις που βιώνει σήμερα το υγειονομικό μας σύστημα.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε προτεραιότητα στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
– Το μόνιμο και επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αυξήθηκε κατά 1.393 άτομα και 46 συνεργαζόμενους γιατρούς στην Κρήτη, εκ των οποίων 245 στο ΓΝ Βενιζέλειο – Πανάνειο.
– Το μόνιμο και επικουρικό διοικητικό και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κρήτης αυξήθηκε κατά 676 άτομα, εκ των οποίων 86 στο ΓΝ Βενιζέλειο – Πανάνειο.

Και έχουμε ήδη δρομολογήσει την αναβάθμιση των δομών και των παροχών του νοσοκομείου με:
– την ανακαίνιση – αναδιαρρύθμιση του κεντρικού κτιρίου 3,1 εκ. ευρώ,
– τη σύνταξη μελέτης για την αποπεράτωση του Νοσοκομείου με ανάπτυξη Μονάδας Αυτισμού και μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας χρόνιων παθήσεων 1 εκ. ευρώ,
– την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού 2,4 εκ. ευρώ,
– την αναβάθμιση του βιοϊατρικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ιδιαίτερα για τις μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών 1 εκ. ευρώ κλπ.

Οι υγειονομικοί μας ήταν εκείνοι που κράτησαν τη χώρα όρθια στον πόλεμο της πανδημίας. Η ελάχιστη ανταπόδοση που τους οφείλουμε είναι ένα σύγχρονο περιβάλλον ώστε να επιτελούν το λειτούργημά τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση