HomeΚΡΗΤΗΤιμές πολλών ταχυτήτων αποφάσισε στα οινοστάφυλα

Τιμές πολλών ταχυτήτων αποφάσισε στα οινοστάφυλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τιμές πολλών ταχυτήτων αποφάσισε να δώσει φέτος στα οινοστάφυλα που θα παραλάβει από τα μέλη της η ΕΑΣΗ.
Οι τιμές θα διαφέρουν ανάλογα με την ποιότητα και την ποικιλία και σε πολλές περιπτώσεις θα είναι ακόμα και τριών ταχυτήτων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣΗ Ανδρέα Στρατάκη, αυτή τη χρονιά θέλουν να παραλάβουν καλής ποιότητας οινοστάφυλα ,κι όχι ότι τύχει, γι αυτό και οι τιμές που αποφάσισαν κινούνται σε αυτό το πνεύμα.
Ειδικότερα το ΔΣ της Οργάνωσης τιμολόγησε το ροζακί προς 25 λεπτά το κιλό και μόνο εφόσον πρόκειται για άριστης ποιότητας σταφύλι αυτής της κατηγορίας θα δίνει 30 λεπτά.
Η βιλάνα, ανάλογα με την ποιότητα της θα έχει εξάλλου τρεις τιμές. Η πλειοψηφία των σταφυλιών αυτής της κατηγορίας θα τιμολογείται προς 35 λεπτά, τα κάπως χαμηλότερης ποιότητας θα φθάνουν τα 25 λεπτά ενώ εφόσον βρεθεί πολύ καλή ποιοτική βιλάνα θα πληρώνεται μέχρι και 40 λεπτά ανά κιλό.
Σε διάφορες ξένες και μη συνηθισμένες ποικιλίες , όπως το syrah , οι τιμές που θα δώσει η Οργάνωση κινούνται από 45-80 λεπτά.
Στο λιάτικο η τιμή είναι 30 λεπτά όπως και στο θραψαθήρι, ενώ στο κοτσιφάλι έχουμε επίσης διαβαθμίσεις από 30,35 λεπτά για τις μεσαίες ποιοτικές κατηγορίες φθάνοντας ως τα 40 λεπτά, μόνο όμως για πολύ καλό σταφύλι.
Για τα λοιπά λευκά η τιμή διαμορφώνεται στα 27 λεπτά ανά κιλό. Στο σημείο αυτό ο κ Στρατάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχθεί φέτος στα οινοποιεία της η Ένωση σταφύλι που κανονικά θα πήγαινε σε άλλες χρήσεις, δηλαδή ορμονιασμένο, σάπιο, απορόγωση κτλ.
Σε γενικές γραμμές οι φετινές τιμές κινούνται στα ίδια ή και χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι με την ΕΑΣΗ να εμφανίζεται λίγο πιο αυστηρή στο θέμα της ποιότητας του οινοστάφυλου που θα παραλάβει.
Σε ότι αφορά δε τη λειτουργία του οινοποιείου της Παλιανής , λόγω του ατυχήματος που συνέβη εκεί ,και για ηθικούς αλλά και για πρακτικούς λόγους, θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη .

Διαφήμιση
Διαφήμιση