HomeΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών ο «σαμουράι» που επιτέθηκε με σπαθί σε 48χρονο

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών ο «σαμουράι» που επιτέθηκε με σπαθί σε 48χρονο

Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παράβαση του νόμου περί όπλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη φυλακή επιστρέφει ο 65χρονος που τον περασμένο Μάιο επιτέθηκε και τραυμάτισε με σπαθί «κατάνα» έναν 48χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 ετών και δύο μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παράβαση του νόμου περί όπλων, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ενώ η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε εντός του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όταν ο 65χρονος άνδρας επιτέθηκε με το αιχμηρό αντικείμενο στο θύμα, επειδή του έκανε παρατήρηση για σάπια κρέατα που πετούσε για να τα φάνε τα σκυλιά που έβγαζαν βόλτα οι ιδιοκτήτες τους.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr η δικηγόρος του θύματος, Αρετή Σκουνάκη, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό κανέναν από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου και τον καταδίκασε ομόφωνα. Μάλιστα, η μόνη διαφωνία που προέκυψε στην έδρα ήταν για το ύψος της ποινής, καθώς πρόεδρος και πρωτοδίκης εξέφρασαν τη άποψή τους για μεγαλύτερη ποινή από αυτή που τελικά επιβλήθηκε στον 65χρονο και συγκεκριμένα για 12 έτη φυλάκισης.

«Έβγαλε το σπαθί κατάνα και ορμηξε επάνω μου, με κάρφωσε στην κοιλιά»

Τη στιγμή που ο δράστης τον κάρφωσε στην κοιλιά με σπαθί… σαμουράι μετά από παρατήρηση που του έκανε για το κρέας αμφιβόλου ποιότητας που πετούσε στα σκυλιά, αλλά και όσα ακολούθησαν στη συνέχεια με τη περιπέτεια της υγείας του, είχε περιγράψει πριν την απόφαση στο protothema.gr ο 48χρονος που έπεσε θύμα της αδιανόητη επίθεσης τον περασμένο Μάιο, εντός του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο Φώτης Τούνας, μιλώντας στο protothema.gr για την αιματηρή επίθεση εις βάρος του από τον 65χρονο κατηγορούμενου τόνισε ότι μέχρι σήμερα υποφέρει από το χτύπημα που δέχθηκε από το σπαθί του δράστη, καθώς χτύπησε πολλά όργανα και είχε ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία. «Φοβάμαι αν αφεθεί ελεύθερος γιατί είμαι σίγουρος ότι θα έχω προβλήματα», σημείωσε.

Πώς έγινε το πρωτοφανές περιστατικό

Όπως περιέγραψε ο 48χρονος, όλα έγιναν νωρίς το πρωί του Σαββάτου όταν στις 07.00 πήγε βόλτα με τον σκύλο του στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου και έβρισκε σε πολλά και διάφορα σημεία του χώρου πεταμένα σάπια κρέατα.

«Όταν είδα τον τύπο αυτόν να σκορπίζει τα κρέατα, του έκανα παρατήρηση και του ζήτησα να σταματήσει να τα ρίχνει. Τότε αυτός γύρισε και μου απάντησε: «τα σκυλιά τα τρώνε τα κρέατα». Λίγο παραπέρα είδα ότι είχε αφήσει κάποια κομμάτια και πήγα να τα μαζέψω. Όπως γύρισα την πλάτη μου και γονάτισα για να μαζέψω τα κρέατα, ακούω αυτόν να μου φωνάζει »τώρα θα δεις»», είπε ο Φώτης Τούνας.

Το βίντεο με τη δήλωσή του

«Όταν γύρισα τον είδα να βγάζει μέσα από το μπουφάν του ένα μεγάλο σπαθί, τύπου κατάνα και να ορμάει προς τα επάνω μου. Του φώναξα «τι κάνεις ρε», προσπάθησα να αμυνθώ βάζοντας μπροστά την τσάντα και απέκρουα τα χτυπήματα. Γλίστρησα, έπεσα κάτω και τότε αυτό, φωνάζοντας «τώρα σε γαμ…α» μου κάρφωσε το σπαθί στην κοιλιά», σημείωσε.

Ο 48χρονος είπε στη συνέχεια πως ο δράστης τράπηκε σε φυγή και ο ίδιος, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, προσπάθησε να τον ακολουθήσει και του φώναζε πως οι αυτόπτες μάρτυρες έχουν καλέσει την αστυνομία.

«Το χτύπημα που δέχθηκα ήταν πολύ σοβαρό, χτύπησε πολλά όργανα και το χειρότερο ήταν ότι είχα ακατάσχετη αιμορραγία και εσωτερική αιμορραγία. Χρειάστηκε να νοσηλευτώ στο «ΑΧΕΠΑ» και έμεινα τέσσερις ημέρες στην εντατική. Ακόμα και σήμερα υποφέρω», τόνισε ο Φώτης Τούνας, σημειώνοντας ότι οι γιατροί δεν του επιτρέπουν να εργαστεί, καθώς είναι οικοδόμος στο επάγγελμα και δεν επιτρέπεται να σηκώνει βάρος.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση