HomeΚΡΗΤΗΟ δήμαρχος Χερσονήσου στο τουριστικό συνέδριο «Choose Crete»

Ο δήμαρχος Χερσονήσου στο τουριστικό συνέδριο «Choose Crete»

Σέγκος : Ο Δήμος Χερσονήσου μπορεί να συντελέσει στη χάραξη μιας νέας στρατηγικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ανάγκη μετασχηματισμού του τουριστικού μοντέλου της Κρήτης με την ενίσχυση πρακτικών αειφορίας και βιωσιμότητας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στο τουριστικό συνέδριο «Choose Crete» που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Θεματικές μορφές τουρισμού και τοπική ανάπτυξη», ο κ. Σέγκος επεσήμανε : «Η Κρήτη γενικότερα και ο Δήμος Χερσονήσου ειδικότερα, μπορούν  με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά τους και τον μοναδικό ιστορικό, πολιτιστικό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό και φυσικό τους πλούτο, να συντελέσουν στη χάραξη μιας νέας στρατηγικής. Στις νέες προκλήσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος η εμπειρία διαμονής, η διασύνδεση του πολιτισμικού και  γαστρονομικού πλούτου του τόπου μας με τη φιλοξενία και την παροχή συνεχώς αναβαθμισμένων υπηρεσιών είναι κομβική».

Διακεκριμένοι ομιλητές ανέπτυξαν θέσεις και προτάσεις για την βελτίωση και την ανάπτυξη των δημοσίων υποδομών, την καινοτομία και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, την ψηφιακή αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό του τουριστικού οικοσυστήματος, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία  για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

«Ο τουρισμός δεν πρέπει να εξετάζεται μόνο ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης αλλά και ως μέσο ανάδειξης τοπικών πόρων και πολιτιστικών αγαθών», τόνισε ο Δήμαρχος Χερσονήσου και πρόσθεσε : «Στόχος μας είναι η διαφοροποίηση και η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος συνολικά. Μέσω αυτής της στρατηγικής, και αξιοποιώντας τα ασύγκριτης ποιότητας αγροτικά μας προϊόντα, θα καταφέρουμε σταδιακά να διαμορφώσουμε ένα τουριστικό μοντέλο που θα έχει διάρκεια 365 ημέρες το χρόνο».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό να αποτελέσει ένα Παρατηρητήριο Τουρισμού το οποίο θα συνοψίζει ετησίως όλα τα απαιτούμενα δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με την τουριστική βιομηχανία στην Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση