HomeΕΛΛΑΔΑΤις «έγδυσε» μέσω εφαρμογής – Ένας 15χρονος μοίραζε γυμνές φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών

Τις «έγδυσε» μέσω εφαρμογής – Ένας 15χρονος μοίραζε γυμνές φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών

Η μητέρα ενός εκ των δύο θυμάτων περιγράφει τα όσα συνέβησαν στην κόρη της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αποκάλυψη ότι ένας 15χρονος μαθητής διακινούσε φωτογραφίες δύο 12χρονων κοριτσιών, μετατρέποντάς τες σε γυμνές, μετά από επεξεργασία μέσω προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης, έχει προκαλέσει σοκ.

Ακούστε πώς η μητέρα της μίας από τις δύο μαθήτριες, περιγράφει στο Live News του MEGA, τη στιγμή που το παιδί της, της αποκάλυψε τι συμβαίνει.

«Μου λέει ‘ένα παιδί της Γ’ γυμνασίου, πήρε φωτογραφίες δικές μου και της άλλης κοπέλας’, η κόρη μου Α’ γυμνασίου και μου εξηγούσε ποια φωτογραφία είναι, μου λέει ‘μαμά αυτή που έχω’ λέει ‘στο instagram μ’ ένα φόρεμα μακρύ, έχει ένα σκισιματάκι απλά, στο πλάι’. Και μου λέει ‘αυτό κι αυτό έγινε…’ Παίρνω τη δικιά σου φωτογραφία στην οποία είσαι με παντελόνι και μπλούζα. Σου κάνω edit και σε κάνω ολόγυμνη».

Το περιστατικό έγινε γνωστό, όταν ο αδερφός της πήγε να ζητήσει τον λόγο από τον 15χρονο κι έναν φίλο του και κατέληξαν να πιαστούν στα χέρια.

«Η κόρη μου δεν γνώριζε. Εκείνη την ώρα το έμαθε. Και μετά φώναξα τον γιο μου και το λέω ‘να σου πω, το ήξερες;’ λέει ‘ναι μαμά το ήξερα, από μένα το έμαθε η…’ λέει «εγώ» λέει «της το είπα, λέει ‘εγώ πήγα, τους έπιασα, τους ρώτησα ‘το κάνατε;’ και μου έλεγαν όχι’. Αλλά εγώ ξέρω ότι μοιράστηκε η φωτογραφία, για να έφτασε και σε άλλων παιδιών τα χέρια… Τώρα αν το έχουν δει κι άλλοι… έχουν σβηστεί οι συνομιλίες, τα έχουν σβήσει όλα» περιγράφει η μητέρα της μαθήτριας.

Λίγες ώρες μετά, οι γονείς των κοριτσιών, κατέθεταν μήνυση στο αστυνομικό τμήμα.

Ο 15χρονος είχε γίνει… ειδικός

Ο 15χρονος είχε αγοράσει το πρόγραμμα της Τεχνητής Νοημοσύνης το τελευταίο τρίμηνο και είχε γίνει ειδικός στο να κατεβάζει φωτογραφίες κοριτσιών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τις παρουσιάζει ως γυμνές.

«Το παιδί που τις έφτιαξε τις φωτογραφίες, γιατί ένας τις έφτιαξε, τώρα δεν ξέρω αν κάποιος άλλος του έδωσε παραγγελία να τις φτιάξει, αυτός πήρε διήμερη αποβολή. Αυτό γνωρίζω. Είναι επαγγελματικό. Δηλαδή είναι λες και το έκανε κάποιος ο οποίος όντως ασχολείται μ’ αυτό. Κάποιος γνώστης. Δεν είναι δηλαδή όπως ήταν παλιά που έκανες ένα μοντάζ, ας πούμε, αφαιρούσες κιλά, ή τέτοιο. Φάνηκε λες και το έκανε κάποιος επαγγελματίας» εξηγεί η μητέρα της 12χρονης.

Πολλές είναι οι εφαρμογές, πάντως, που υπάρχουν στο διαδίκτυο, μέσω των οποίων, φωτογραφίες μπορούν όχι μόνο να αλλοιωθούν αλλά να αλλάξουν εντελώς περιεχόμενο.

Στην ίδια υπόθεση, πάντως, εξετάζεται και το ενδεχόμενο, να εμπλέκεται και άλλος νεαρός, συμμαθητής του 15χρονου, ο οποίος φέρεται να του «παρήγγειλε» να φτιάξει τις γυμνές φωτογραφίες των κοριτσιών.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση