HomeHL-SportsΙσόπαλο το ντέρμπι τίτλου, 0-0 Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Video-

Ισόπαλο το ντέρμπι τίτλου, 0-0 Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Video-

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο ντέρμπι κορυφής των πλέι οφ και παραμένουν συγκάτοικοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση


Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το απόλυτο ντέρμπι της φετινής Super League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Έτσι, τρεις αγώνες πριν από το τέλος των play off, οι δύο ομάδες είναι μαζί στην κορυφή, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Με τη συμπλήρωση δύο λεπτών αγώνα η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Σε φάση που ξεκίνησε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ του Γκαρσία (ωστόσο ο βοηθός δεν υπέδειξε κάτι) δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή του Παναθηναϊκού, λάθος απομάκρυνση του Χουάνκαρ και μια έξυπνη κεφαλιά του Τσούμπερ, στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι. Αμέσως μετά κι ενώ η ΑΕΚ έμοιαζε να κυριαρχεί, ήρθε αντιμέτωπη με ένα μεγάλο πρόβλημα.

ikona_viber_2023-04-30_23-38-37-994

                                                 Ιβάν Γιοβάνοβιτς – Ματίας Αλμέιδα

Ο Ρότα τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Μπέρναρντ και αποχώρησε από το ματς, ενώ ο έτερος δεξιός μπακ της ΑΕΚ (Σιντιμπέ) ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τον Πινέδα για να καλύψει τη δεξιά πτέρυγα μαζί με τον Ελίασον.

Στο διάστημα εκείνο ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα, έδειξε διαθέσεις να κυριαρχήσει, όμως όλα αυτά διήρκεσαν μέχρι να ξαναβρεί η ΑΕΚ τα «πατήματά» της μετά την αναγκαστική αλλαγή του Ρότα. Μετά το 30΄ οι φιλοξενούμενοι άρχισαν πάλι να απειλούν με ασφυκτικό pressing και να αναγκάζουν σε λάθη τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς.

Σε ένα από αυτά η μπάλα έφτασε στον Τσούμπερ, ο οποίος από πολύ δύσκολη θέση έστειλε ξανά τη μπάλα (στο ίδιο!) δοκάρι στο 35΄ και στη συνέχεια ο Ελίασον προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και εξουδετέρωσε ο Μπρινιόλι.

uuuuuuuuuuuuuuuuu

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός όδευε προς ένα εντελώς «παθητικό» πρώτο ημίχρονο, «άγγιξε» το 1-0 στο 44΄. Από φάουλ του Μπέρναρντ, ο Σπόραρ βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή, αλλά η εξ επαφής κεφαλιά του πήγε πάνω στον Αθανασιάδη που είχε σωστή τοποθέτηση. Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για έναν φορ της κλάσης του Σλοβένου.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ εξακολούθησε να είναι πιο απειλητική. Μπορεί να μην έχασε την κλασική ευκαιρία όπως οι δύο του Τσούμπερ, αλλά μέχρι το 65΄ έφτασε 2-3 φορές πολύ κοντά στην εστία του Μπρινιόλι. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε, οι παίκτες του έχαναν εύκολα τη μπάλα και δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο στον εκπληκτικό Στίβεν Τσούμπερ και τον Λιβάι Γκαρσία.

Ο Γιοβάνοβιτς προσπαθούσε με συνεχείς αλλαγές να διαφοροποιήσει τα δεδομένα, τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν έδειχνε να πτοείται ούτε από την κόπωση, ούτε από τις ατυχίες με απώλειες βασικών παικτών.

ikona_viber_2023-04-30_23-36-21-676

Πάντως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν μετά το 70΄ και προσπάθησαν να απειλήσουν, με τον Ιωαννίδη να δίνει πολύ μεγαλύτερη ενέργεια στην επίθεση σε σχέση με τον Σπόραρ, αλλά και τον Κλεϊνχέισλερ να είναι θετικός.

Έτσι, κατάφεραν να αποφύγουν μία ήττα και να παραμείνουν σε θέση ισχύος και η επόμενη αγωνιστική πιθανότατα θα κρίνει τα πάντα: ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, μόλις σε τρία 24ωρα (Τετάρτη, 3 Μαΐου).

Το “φιλμ” της αναμέτρησης στο γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης”:

3′ ΔΟΚΑΡΙ. Τα σουτ του Τσούμπερ και του Γκαρσία αποκρούσθηκαν από σώματα αμυνομένων, στην πορεία ο Ελίασον έβαλε την κόντρα η μπάλα πήγε στον Τσούμπερ κεφαλιά του οποίου προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μπρινιόλι μπλόκαρε τη μπάλα.

9′ Κέρδισε τις μονομαχίες ο Γκαρσία στον άξονα, πήρε ο Γαλανόπουλος και σούταρε με το δεξί από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

29′ Σέντρα του Πινέδα από δεξιά, σουτ του Χατζισαφί πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.

35′ ΔΟΚΑΡΙ. Ο Μουκουντί έκλεψε τη μπάλα στον άξονα και πάσαρε στον Τσούμπερ, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία, αλλά η μπάλα αποκρούσθηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι. Ο Ελίασον πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε στην κίνηση ο Ελίασον, για να πέσει και να μπλοκάρει ο Μπρινιόλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

40′ Ωραία κίνηση του Γκατσίνοβιτς ο οποίος συνέκλινε και σούταρε συρτά μέσα από την περιοχή, για να μπλοκάρει εύκολα ο Μπρινιόλι στη δεξιά του γωνία.

45′ Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σπόραρ έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει εντυπωσιακά και σωτήρια ο Αθανασιάδης.

54′ Ο Χατζισαφί βγήκε μπροστά και γύρισε στον Τσούμπερ, όμως η πάσα ήταν λίγο πιο δυνατή και προωθημένη και δεν πρόλαβε ο Ελβετός. Νέο σουτ του Χατζισαφί με τη μπάλα να κοντράρεται σε σωάματα αμυνομένων.

55′ Ο Ελίασον σέντραρε στον αμαρκάριστο Γαλανόπουλο που έπιασε το σουτ σχεδόν από τη μικρή περιοχή αλλά ο Σένκεφελντ με εντυπωσιακή παρέμβαση πρόλαβε με αυτοθυσία και έβαλε την κόντρα.

62′ Αντεπίθεση με τον Λιβάι Γκαρσία να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και να σουτάρει, αλλά ο Μάγκνουσον επενέβη, πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ.

63′ Σέντρα του Γκατσίνοβιτς από δεξιά, αλλά η προβολή του Μουκουντί από πολύ καλή θέση ήταν άστοχη.

64′ Σουτ του Τσουμπερ απο πλάγια θέση και αριστερά, ο Μπρινιόλι βρήκε τη μπάλα η οποία κατ;eληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, κόρνερ.

65′ Άστοχο το σουτ του Γκατσίνοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά την εκτέλεση του κόρνερ.

72′ Ωραία εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Κουρμπέλης δεν βρήκε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για να απειλήσει.

76′ Βολέ πάνω στην κίνηση του Τσόκαϊ έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ. Προσπάθησε να βάλει το κεφάλι του και να αλλάξει την πορεία της μπάλας ο Κουρμπέλης χωρίς να τα καταφέρει.

Διαιτητής: Σοάρες Ντίας (Πορτογαλίας)
Βοηθοί: Ριμπέιρο, Σοάρες Πάουλο (Πορτογαλίας)
4ος διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
VAR: Μαρτίνς (Πορτογαλίας)

Κίτρινες κάρτες: Μάγκνουσον, Κουρμπέλης – Γιόνσον, Μουκουντί, Βίντα, Μάνταλος

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (89′ Βέρμπιτς), Τσέριν (46′ Μαντσίνι), Ρούμπεν, Παλάσιος (72′ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (60′ Κλέινχεϊσλερ), Σπόραρ (59′ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (21′ Πινέδα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (75′ Φερνάντες), Γαλανόπουλος (75′ Μάνταλος), Γιόνσον (69′ Σιμάνσκι), Γκατσίνοβιτς (74′ Άμραμπατ), Γκαρσία, Τσούμπερ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση