HomeHL-GreeceΣουδάν: «Ζούμε από θαύμα», λένε οι Ελληνίδες που σώθηκαν

Σουδάν: «Ζούμε από θαύμα», λένε οι Ελληνίδες που σώθηκαν

Δύο εγκλωβισμένες περιγράφουν τις ώρες αγωνίες που έζησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στο Σουδάν. Πριν από λίγες ώρες, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Καλημέρη, που ήταν εγκλωβισμένες μέσα σε εκκλησία, όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις, έφτασαν στην Ελλάδα

Οι δύο αδερφές περιέγραψαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τα όσα έζησαν στο Σουδάν, λέγοντας πώς έμειναν εγκλωβισμένες για μέρες στον ορθόδοξο ναό του Χαρτούμ, ενώ μίλησαν και για τις προσπάθειες που κατέβαλαν με τη βοήθεια Σουδανών ώστε να καταφέρουν να βρουν διέξοδο διαφυγής μέχρι την Ελλάδα.

 «Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε»

Τα δύο κορίτσια ήταν αυτά που περιέγραφαν με βίντεο όλα όσα συνέβησαν στο Σουδάν, ενώ είχαν δώσει στη δημοσιότητα βίντεο μέσα από το ναό όπου ακούγονταν οι πυροβολισμοί στο δρόμο. «Εκείνη την ημέρα είχαμε βγει το πρωί, είχαμε πάει στην εκκλησία και εγκλωβιστήκαμε εκεί. Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ο Θεός μας έδωσε νέα ζωή. Οι γονείς μας είναι ικανοποιημένοι που ήρθαμε στην Ελλάδα και είμαστε ασφαλείς.

Ένας μουσουλμάνος, γνωστός, που έχει δικό του στρατό και ξέρει τους στρατιώτες του Σουδάν, είχε κανονίσει από εκεί να περάσει η ελληνική κοινότητα. Στον δρόμο μας σταματούσαν οι στρατιώτες και με τα όπλα στο κεφάλι μας, μας ρωτούσαν που πάμε. Όταν λέγαμε πως είμαστε η ελληνική κοινότητα μας άφηναν. Προσευχόμασταν όλη την ώρα μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι του ανθρώπου που μας βοήθησε», είπε η Αλεξάνδρα Καλημέρη.

«Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, αισθάνθηκα ότι ανασαίνω ξανά»

Όπως είπαν τα κορίτσια οι γονείς τους παραμένουν στο σπίτι τους, ενώ ζουν από θαύμα. «Μακάρι να έρθουν και οι γονείς μας στην Ελλάδα, εκεί είναι πολύ επικίνδυνα. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, αισθάνθηκα ότι ανασαίνω ξανά», τόνισε από την πλευρά της η Κατερίνα Καλημέρη.

Οι γονείς της Αλεξάνδρας και της Κατερίνας παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, ενώ όπως είπαν οι δυο τους ήρθαν στην Ελλάδα μαζί με άλλα 3 άτομα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τα δύο κορίτσια φιλοξενούνται από συγγενείς τους στην Αθήνα.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση