HomeΕΛΛΑΔΑΠρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων τη γης», τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μαΐου ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης.

Επισημαίνει ότι το ναυτεργατικό δυναμικό αγωνίζεται καθημερινά για τα προβλήματα των συναδέλφων, υπερασπίζοντας τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση των νόμων για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων και τη στελέχωσή τους, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Ο κ. Τσικαλάκης αναφέρει ότι η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σκιάζεται ιδιαίτερα από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία με τα χιλιάδες αθώα θύματα, αλλά και με τον εμφύλιο που μαίνεται στο Σουδάν τις τελευταίες μέρες, τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας αλλά και τις υπόλοιπες πολεμικές συρράξεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Σημειώνεται ότι τα ναυτεργατικά σωματεία με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.

Ναυτεργατικά σωματεία θα συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στον Πειραιά στις 11:00 το πρωί, ενώ ομάδες ομάδες περιφρούρησης των ναυτικών θα υπάρχουν στα λιμάνια της Αττικής και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση