HomeHL-LifestyleΠόσο θα στοιχίσει η στέψη του Καρόλου -Το ιλιγγιώδες ποσό

Πόσο θα στοιχίσει η στέψη του Καρόλου -Το ιλιγγιώδες ποσό

Η στέψη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Γουέστμινστερ Άμπι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η στέψη του Καρόλου που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023 στο Γουέστμινστερ Άμπι, είναι ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

Στην τελετή, ο Κάρολος θα στεφθεί και επισήμως ως ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πόσο όμως θα στοιχίσει η τελετή και ποιος θα υποστεί το οικονομικό βάρος της στέψης;

Πόσο θα στοιχίσει η στέψη του Καρόλου

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η DailyMail, η επιτροπή Operation Golden Orb που έχει αναλάβει τον προγραμματισμό και τη διαχείριση της τελετής, εκτιμά πως το event θα στοιχίσει περίπου 100 εκατομμύρια λίρες, παρά τον σχετικά μικρό αριθμό καλεσμένων στην τελετή (οι παρευρισκόμενοι θα είναι μόνο 2000).

Σύμφωνα με την Daily Mail, η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ που έλαβε χώρα το 1953 στοίχισε 1.5 εκατομμύρια λίρες, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση της μεταπολεμικής Βρετανίας.

Τα 1.5 εκατομμύρια του 1953 αντιστοιχούν σήμερα σε 50 εκατομμύρια, λόγω αύξησης του πληθωρισμού.

Η Βρετανική κυβέρνηση θα πληρώσει το κόστος της τελετής, χρησιμοποιώντας τα λεφτά των φορολογούμενων. «Η κυβέρνηση πληρώνει από πάντα τις βασιλικές στέψεις» δήλωσε ο Cabinet Office Minister Όλιβερ Ντάουντεν. «Ο Βασιλιάς είναι Αρχηγός του Κράτους και πρέπει να τον τιμήσουμε».

«Είναι μια πανέμορφη στιγμή της ιστορίας μας και ο κόσμος δε θέλει να δει μία φτηνιάρικη τελετή. Θέλουν κάτι μεγαλειώδες» συμπληρώνει.

Η κυβέρνηση ελπίζει να πάρει πίσω το κόστος της στέψης μέσω της αύξησης του τουρισμού.

Η έκτακτη αργία του Σαββατοκύριακου εκτιμάται πως θα κοστίσει στην κυβέρνηση πάνω από δύο δισεκατομμύρια λίρες, αλλά με την έκτακτη επέκταση του επιτρεπόμενου ωραρίου για τις παμπ το βράδυ της Κυριακής, η Βρετανική οικονομία αναμένεται να κερδίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες σε έσοδα.
bovary.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση