HomeΕΛΛΑΔΑΓιάννης Οικονόμου: Στόχος είναι ο σχηματισμός ισχυρής αυτοδύναμης Κυβέρνησης

Γιάννης Οικονόμου: Στόχος είναι ο σχηματισμός ισχυρής αυτοδύναμης Κυβέρνησης

Συνέντευξη του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος της είναι ο σχηματισμός ισχυρής αυτοδύναμης Κυβέρνησης», ξεκαθαρίζει σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου:

– Που βάζετε τον πήχη της επιτυχίας για τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές; Η αυτοδυναμία στις προσεχείς κάλπες είναι πρακτικά ανέφικτη.

Επιδιώκουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σχέδιο μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Με τεκμήριο αξιοπιστίας το έργο μας και ξεκάθαρες απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωρήσει η Πατρίδα. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος της είναι ο σχηματισμός ισχυρής αυτοδύναμης Κυβέρνησης. Και αυτό γιατί οι μεγάλες διεθνείς προκλήσεις και τα μεγάλα διακυβεύματα της Ελλάδας δεν μπορούν να τα διαχειριστούν Κυβερνήσεις συνεργασίας.

Δεν υπάρχει ούτε η κατάλληλη πολιτική πρώτη ύλη, ούτε η απαραίτητη κουλτούρα συνεργασίας. Κυβέρνηση συνεργασίας – με συμμετοχή κομμάτων που αντιστρατεύονται τον ευρωπαϊκό και φιλελεύθερο προσανατολισμό της χώρας, που είναι πολιτικά τοξικά ή χωρίς πρόταση για το αύριο – θα ήταν εφιάλτης για την Πατρίδα και τους πολίτες.

Μια τέτοια “συνεργασία” θα οδηγούσε σε παραλυσία αφού θα απαιτούσε ατέρμονες διαβουλεύσεις και συμβιβασμούς προκειμένου να γίνουν μικρά βήματα την ώρα που οι προκλήσεις της εποχής μας απαιτούν σταθερή πορεία και γρήγορα αντανακλαστικά».

– Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετεί στο επίκεντρο της κριτικής του την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και δεσμεύεται για μέτρα που θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά. Εσείς ποιο μήνυμα στέλνετε στους πολίτες που τα βγάζουν πέρα δύσκολα λόγω των αυξημένων τιμών;

Το μήνυμα το έχουμε στείλει από την αρχή του 2020, όταν και ξεκίνησε ο τυφώνας των δομικών διεθνών κρίσεων. Στηρίζουμε την κοινωνία με ένα πρόγραμμα-γίγας περίπου 50 δισ., το οποίο έχει βοηθήσει δραστικά στην ελάφρυνση των διεθνών πιέσεων στην καθημερινότητα. Οι πολίτες έχουν νιώσει ως προσωπική εμπειρία τη στήριξη αυτή. Οι λογαριασμοί του ρεύματος στα σπίτια είναι η πιο εμβληματική απόδειξη της στήριξης αυτής. Παράλληλα, μειώσαμε τους φόρους και αυξήσαμε τις αποδοχές των πλέον αδύναμων.

Τέλος, εφαρμόζουμε μια σειρά πολιτικών στήριξης των καταναλωτών σε ευρεία γκάμα αναγκών. Εμείς θα συνεχίσουμε έτσι, και πιο δυνατά, όσο χρειαστεί. Οι απαντήσεις μας στα προβλήματα της κοινωνίας δίνονται πάντα σε ενεστώτα χρόνο. Προκύπτουν από το μέρισμα της ανάπτυξης και της προόδου που πέτυχε η χώρα κι όχι από τα λεφτόδενδρα των φόρων. Από λόγια και υποσχέσεις, ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ χορτάσαμε και πάθαμε. Στην πολιτική ένα δράμι πράξης κοστίζει όσο τόνοι θεωρίας και αυτό η ελληνική κοινωνία το γνωρίζει καλά.

– Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών; Πότε θα έχουμε ένα απόλυτα σύγχρονο και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο;

«Στο μεσοδιάστημα έγιναν πολλά και έχουν προγραμματιστεί να γίνουν πολλά περισσότερα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, με ασφάλεια, έχει ήδη ξεκινήσει. Η Κυβέρνησή μας έχει δείξει ότι μαθαίνει από τις δυσάρεστες εμπειρίες και διορθώνει αδυναμίες και προβλήματα δεκαετιών, τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να κρύψει κάτω από το χαλί».

– Θα γίνει debate μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα; Θα αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία;

Με θεσμικό τρόπο στο πλαίσιο της Διακομματικής θα συζητηθεί η πιθανότητα debate σε όλες του τις εκδοχές. Η δική μας πρόθεση είναι να συμβάλουμε έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος και όχι παράλληλοι μονόλογοι. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν αναμετρηθεί σε επίπεδο Κοινοβουλίου, σε απευθείας αντιπαράθεση, στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, για πολλές δεκάδες ώρες.

Η κοινωνία έχει ένα πανίσχυρο τεκμήριο για να συγκρίνει και να αποφανθεί: O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας κυβέρνησαν από μια τετραετία. Στο διάστημα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρήγαγε πλούσιο έργο και άλλαξε επίπεδο την Ελλάδα, σε κάθε τομέα: εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά. Ο κ. Τσίπρας, στο διάστημα που κυβέρνησε, βύθισε τη χώρα σε ένα αχρείαστο τεράστιο μνημόνιο και καταρράκωσε τόσο τη χώρα μας όσο και τους πολίτες στο διεθνές προσκήνιο. Ο Πρωθυπουργός, βασισμένος στο πλούσιο έργο του, επιδιώκει την άμεση σύγκριση».

– Θέλω το σχόλιό σας για την υπόθεση Γεωργούλη.

Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Στεκόμαστε όλοι με σεβασμό στη γενναιότητα της γυναίκας αυτής που βγήκε και κατήγγειλε. Πάντοτε είμαστε με τα θύματα που σπάνε το απόστημα της σιωπής, είτε πρόκειται για έμφυλη είτε για ενδοοικογενειακή βία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς στο παρελθόν προσπάθησε να κανιβαλίσει πολιτικά παρόμοιες υποθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε πικρά ότι, όταν σκάβουμε λάκκους ή όταν τερματίζουμε σε τοξικότητα προκειμένου να πνίξουμε τον αντίπαλο, θα έρθει η ώρα της νέμεσης. Ας αναλογιστούν πια πόσο υποκριτική και τοξική ήταν η στάση τους, όταν προσπαθούσαν να αποκομίσουν κομματικά και πολιτικά οφέλη από ανάλογα περιστατικά».

– Σε τρεις εβδομάδες διεξάγονται εκλογές στην Τουρκία. Θα είναι πιο αξιόπιστος και φιλικός συνομιλητής της Ελλάδας ο Κεμάλ Κιλισντάρογλου έναντι του Ταγίπ Ερντογάν; Είστε αισιόδοξη για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων την επόμενη ημέρα, όποιος κι αν εκλεγεί στην προεδρία;

Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη γείτονα. Αλλά η πολιτική μας έχει δυναμική και στρατηγικό βάθος, που είναι ανεξάρτητα από τις κινήσεις της Τουρκίας. Εμείς κάνουμε τις κινήσεις στη σκακιέρα πια, ως αποτέλεσμα της διεθνούς και αμυντικής μας πολιτικής.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση