HomeHL-9Μενδώνη: Σημείο αναφοράς και κίνητρο για την ανάπτυξη της περιοχής το νέο Μουσείο

Μενδώνη: Σημείο αναφοράς και κίνητρο για την ανάπτυξη της περιοχής το νέο Μουσείο

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Μεσαράς στην Γόρτυνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα σημαντικό επίτευγμα αποτελεί το νέο Μουσείο Μεσαράς που εγκαινιάστηκε σήμερα στην περιοχή Αμπελούζου στο δήμο Γόρτυνας παρουσίας της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Στις δηλώσεις της η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε πως το Μουσείο αποτελούσε επιθυμία δεκαετιών και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν, ώστε να λειτουργήσει το νέο μουσείο δυο μήνες νωρίτερα από την προθεσμία παράδοσης, προκειμένου να είναι ανοικτό τη νέα τουριστική περίοδο.

4

Παράλληλα επεσήμανε πως ένα μουσείο δεν είναι μόνο σημείο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας αλλά και κίνητρο ανάπτυξης για την περιοχή όπου λειτουργεί.

moyseio-mesaras3

Το νέο Μουσείο Μεσαράς εκτείνεται στα περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί πλέον των 900 εκθεμάτων απ’ όλες τις ιστορικές περιόδους. Αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους ντόπιους, αλλά και τους χιλιάδες ξένους επισκέπτες.

mendoni

Να σημειωθεί πως το Μουσείο Μεσαράς κατασκευάστηκε τα τελευταία 10 χρόνια, κόστισε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ και είναι ένας σύγχρονος και μοντέρνος χώρος, που εκτός από τα εκθέματα μπορεί να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες.

moyseio-mesaras1

«Θερμή» υποδοχή από τους αρχαιοφύλακες, αρχαιολόγους και εργαζόμενους

«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι του Μουσείου Μεσαράς στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στις 10 το πρωί, λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια, είχαν στηθεί στο χώρο του πάρκινγκ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση