HomeΚΟΣΜΟΣΡωσία-Σαουδική Αραβία: Πούτιν και Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν συζήτησαν για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Ρωσία-Σαουδική Αραβία: Πούτιν και Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν συζήτησαν για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Στις αρχές Απριλίου ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε την Παρασκευή με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την επίτευξη σταθερότητας στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο αναφορικά με την τηλεφωνική συνομιλία.

Ο Πούτιν και ο πρίγκιπας διάδοχος έχουν δημιουργήσει στενές επιχειρηματικές σχέσεις.

«Η συνομιλία εξελίχθηκε σε φιλικό κλίμα, ήταν εποικοδομητική και κατατοπιστική. Έχοντας αυτό υπ’ όψιν, συμφωνήθηκε να αναπτυχθούν επαφές σε συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) και ο βασικός του εταίρος, η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, δημιούργησαν το 2016 τη συμμαχία ΟΠΕΚ+ με άλλους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου με επικεφαλής τη Ρωσία, για να αλληλεπιδράσουν στενά στην αγορά πετρελαίου.

Νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1,16 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση