HomeHL-WorldΓαλλία: Δημοσκόπηση «καταρρακώνει» τον Μακρόν -Η ακροδεξιά Λεπέν πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο

Γαλλία: Δημοσκόπηση «καταρρακώνει» τον Μακρόν -Η ακροδεξιά Λεπέν πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο

Ακόμα και οι «αριστεροί» της Γαλλίας προτιμούν Λεπέν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Μαρίν Λεπέν, η οποία ηγείται του ακροδεξιού κόμματος National Rally στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, είναι πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop για το Paris Match, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Στην ερώτηση για το ποια από τις δύο προσωπικότητες προτιμούν, το 47% των ερωτηθέντων επέλεξε τη Λεπέν, ενώ το 42% επέλεξε τον Μακρόν, σύμφωνα με το περιοδικό Paris Match.

Συγκεκριμένα, η Λεπέν ήταν πιο δημοφιλής μεταξύ των γυναικών, με το 52% να επιλέγει τη δύο φορές ηττηθείσα στις προεδρικές εκλογές, σε σύγκριση με το 41% που επέλεξε τον Γάλλο ηγέτη.

Ακόμα και οι «αριστεροί» της Γαλλίας προτιμούν Λεπέν έναντι Μακρόν

Εντός της αριστερής ομάδας Nupes, η πλειοψηφία των υποστηρικτών του κομμουνιστικού κόμματος και του κόμματος Unbowed προτιμά τη Λεπέν, ενώ οι υποστηρικτές των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών ευνοούν τον Μακρόν.

Στη δημοσκόπηση του Ifop για το Paris Match ερευνήθηκαν 1.000 ενήλικες την περίοδο 18-19 Απριλίου, μετά την τηλεοπτική ομιλία του Μακρόν το βράδυ της Δευτέρας.

Μια ξεχωριστή δημοσκόπηση 1.000 ενηλίκων, που πραγματοποιήθηκε από το Ifop στις 18-19 Απριλίου για την εφημερίδα Le Journal du Dimanche, έδειξε ότι το 76% δεν έχει εμπιστοσύνη στον πρόεδρο για τη βελτίωση της κατάστασης στη χώρα. Το περιθώριο σφάλματος ήταν περίπου 2,5-2,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η Λεπέν έχει χάσει δύο φορές από τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, το 2017 και πέρυσι. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές είναι το 2027, όταν ο Μακρόν δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω του ορίου θητείας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση